Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Ginekološka klinika

 

KO za reprodukcijo

• Naročanje in obiski

• Neplodnost

• Preiskave

• Zdravljenje

• Operacije

• Zunajtelesna oploditev

• Samoplačniške storitve

• Najpogostejša vprašanja o kontracepciji

 

Klinični oddelek za reprodukcijo

Na KO za reprodukcijo (KOR) skrbimo za reproduktivno zdravje žensk v rodnem obdobju. Najpomembnejši del naše dejavnosti je usmerjen v pomoč neplodnim parom s kirurškimi postopki ter postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP).

Smo skupina strokovnjakov, ki se trudi s kombinacijo dolgoletnih izkušenj in mladostne energije po najboljših močeh pomagati vsem, ki so napoteni v naš terciarni center.

Na operativnem področju smo specializirani za t.i. endoskopske posege, pri katerih s pomočjo posebnih kamer in prirejenih inštrumentov operiramo po principih mikroinvazivne kirurgije. Opravljamo vse najbolj poznane in uveljavljene postopke oploditve z biomedicinsko pomočjo, ki jih trenutno izvajajo v svetu. Imamo banko za shranjevanje semena, jajčnih celic, zarodkov, tkiva testisa in jajčnikov.

Naš center je edini v Sloveniji, ki je specializiran za hranjenje genetskega materiala pri bolnicah z rakom pred kemoterapijo in obsevanjem ter bolnicah, ki jim grozi predzodnja izguba plodnosti.

Zaradi vedno večjih potreb po individualiziranem zdravljenju bolnic z endometriozo smo leta 2013 ustanovili Dnevni center za endometriozo (DCE), ki nam omogoča poglobljeno diagnosticiranje obsežnosti endometrioze pred predvideno operacijo in kontrole po njej.  Obsežna endometrioza postaja vedno bolj pogosta, operacije so zaradi pogostih ponovitev vedno težavnejše, bolnice zahtevajo od nas vedno več informacij, ki jih v DCE lažje podamo, saj imamo rezerviran čas tudi za posvet z bolnicami.

Ob vsem dobro vpeljanem delu pa kot terciarni oddelek Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani razvijamo specialistične dejavnosti, v skladu z njihovim razvojem v svetu, oblikujemo medicinske doktrine, uvajamo nove zdravstvene metode, izvajamo najzahtevnejše storitve za zdravljenje bolnikov, napotenih iz drugih bolnišnic. Pomeben del naše dejavnosti predstavlja klinično raziskovalno delo iz področja neplodnosti, andrologije, postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo, rezerve in matičnih jajčnih celic v skladu s trenutnimi svetovnimi raziskovalnimi trendi.

Smo evropsko akreditirani center za izvajanje subspecializacije iz reproduktivne medicine (ESHRE/EBCOG).

V KO za reprodukcijo deluje tudi Dnevni center za endometriozo.

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na KO za reprodukcijo lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

Naš oddelek se nahaja v stavbi stare porodnišnice.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 9, 11, 20, 25 (postajališče Klinični center).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA REPRODUKCIJO

Šlajmerjeva 3
1000 Ljubljana

T: 01 522 62 63 (tajništvo)
vsak delovnik med 10. in 13. uro
stara_porodnisnica.jpg
Stara stavba Porodnišnice

PREDSTOJNICA

izr.prof.dr. Helena Ban Frangež, dr. med.
 
GL. MED. SESTRA

Klara Primc, dipl.bab.
T: (01) 522 62 63