Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Ginekološka klinika

 

Porodnišnica Ljubljana - KO za perinatologijo

• Aktualno v porodnišnici

• Naročanje in obiski

• Šola za starše

• Video Šola za starše

• Ambulantna dejavnost

• Hospitalni oddelki

• Samoplačniške storitve

• Donacije

• O nas

• Galerija

 

Klinični oddelek za perinatologijo

Klinični oddelek za perinatologijo (KOP) ali PORODNIŠNICA LJUBLJANA, stoji na Šlajmerjevi ulici 4 od leta 1987. Porodnišnica je največja od vseh 14 slovenskih porodnišnic. Kot „mestna“ porodnišnica pokriva področje osrednjega dela Slovenije in je hkrati največji perinatalni terciarni center v Sloveniji, pa tudi med večjimi v Evropi. Tu se rodi približno tretjina vseh slovenskih otrok.

DOBRODOŠLI V PORODNIŠNICI LJUBLJANA

https://youtu.be/BKQxmTPadVU

 

Porodi_KOP_2013_do_20_manjsa.png

POMEMBNO

V omejenem obsegu je dovoljeno spremstvo partnerja, ki mora izpolnjevati in predložiti enega izmed  PCT pogojev ter izkazuje negativno epidemiološko anamnezo, izpolnjeno na vprašalniku o zdravstvenem stanju. Še vedno se priporoča, da nosečnice, v kolikor je mogoče, na redne ambulantne preglede in posege prihajajo same!

Vstop v ustanovo je dovoljen s pravilno nameščeno s seboj prineseno zaščitno masko, na vhodu je obvezno razkuževanje rok. Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje navodil!

Prisotnost partnerjev pri porodu

Od četrtka, 17.6.2021 je pod določenimi pogoji dovoljena prisotnost enega zdravega spremljevalca/ke pri porodu celoten čas zdravstvene obravnave porodnice v porodnem bloku. Spremljevalci/ke morajo poleg negativne epidemiološke anamneze, predhodno izpolnjene na vprašalniku o zdravstvenem stanju (brez znakov in simptomov bolezni ter brez rizičnih stikov s Covid-19 okuženimi osebami) izpolnjevati tudi enega izmed naslednjih, t.i. PCT pogojev:

 1. Negativni hitri antigenski test, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa ali PCR test na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa.
 2. Dokazilo o cepljenju zoper Covid-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:
  1. drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj 7 dni,
  2. drugega odmerka cepiva proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
  3. prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
  4. odmerka cepiva proizvajalca Johnsom&Johnson najmanj 14 dni
  5. drugega odmerka cepiv Sputnik, CoronaVac ali Covid-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni.
 3. Dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 (od začetka simptomov ne sme miniti več kot šest mesecev).
 4. Dokazilo 3. točke – osebe, ki so se v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepile z enim od cepiv iz 2. točke, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje iz prejšnje točke zadostuje en odmerek.

Obporodnim spremljevalcem brez PCT pogojev bomo izjemoma opravili hitri antigenski test pri nas, neposredno pred sprejemom nosečnice v porodni blok. Menimo tudi, da lahko vsak posameznik z odgovornim vedenjem (cepljenjem) pomembno prispeva k preprečevanju širjenja virusa ter s tem izkaže skrb zase in za svoje bližnje.

Tudi za spremljevalca je predvidena ustrezna zaščitna oprema, to so zaščitni plašč, prevleka za obuvala in kirurška maska, ki jo zamenja na dve uri.

Za prisotnost pri porodu spremljevalec pokrije stroške osebne varovalne opreme v višini 20€. Plačilo je možno z gotovino ali kartico vsak delovni dan od ponedeljka do četrtka od 8.00 do 18.00 ure in v petek od 8.00 do 14.00 ure, osebno na blagajni (objekt Leonišče 1. nadstropje).

 

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na KO za perinatologijo lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

 

Kje se nahajamo?

KO za perinatologijo se nahaja na dveh lokacijah: v stavbi nove porodnišnice in v stari babiški šoli.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 11, 20 (postajališče Klinični center).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
PORODNIŠNICA LJUBLJANA - KO ZA PERINATOLOGIJO

Šlajmerjeva 4
1000 Ljubljana

T: (01) 522 60 04 (informacije) od ponedeljka do petka, od 6.30 do 16.30.

nova_porodnisnica.jpg
Nova stavba Porodnišnice

PREDSTOJNIK
mag. Gorazd Kavšek, dr. med., svetnik
T: 01/522 71 88
 
GL. MED. SESTRA
Urška
mag. Urška Vozelj, dipl. m. s.
T: (01) 522 61 05, (01) 522 71 87