Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Ginekološka klinika

 

Porodnišnica Ljubljana - KO za perinatologijo

• Aktualno v porodnišnici

• Naročanje in obiski

• Šola za starše

• Video Šola za starše

 

Klinični oddelek za perinatologijo

Na Kliničnem oddelku za perinatologijo oziroma Porodnišnici Ljubljana se rodi več kot tretjina slovenskih otrok, smo tudi ena največjih porodnišnic v zahodni Evropi. Obenem smo perinatalni (obporodni) center terciarne ravni. Pri nas se še posebej ukvarjamo s spremljanjem in zdravljenjem bolnih nosečnic ter odkrivanjem razvojnih nepravilnosti pri plodu.

Informacije za pacientke

Da bi vaše zdravljenje potekalo hitro in brez težav, predstavljamo nekatere posege, ki jih izvajamo v Porodnišnici Ljubljana. Porodnišnica - predstavitev oddelkov in dejavnosti (PDF)

Obiski

Obveščamo vas, da kljub preklicu epidemije Covid-19 v Porodnišnici Ljubljana še vedno veljajo določena pravila, ki jih je potrebno upoštevati.

Zaradi splošnega poslabšanja epidemiološke situacije v povezavi s COVID-19 v Sloveniji je vodstvo UKC Ljubljana sprejelo odločitev, da se s 03.07.2020 ponovno prepovedo vsi obiski hospitaliziranih pacientov v UKC Ljubljana.

Dovoljena je prisotnost pri porodu za spremljevalca brez kliničnih znakov in simptomov bolezni in z negativno epidemiološko anamnezo (brez prepoznanega kontakta z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV2 ali potovanja v tujino v zadnjih 14 dneh). Prav tako je pod enakimi pogoji izjemoma med 17.00 in 18.00 uro dovoljen časovno omejen obisk (10 minut!) očetom nedonošenčkov v Enoti intenzivne nege in terapije.

Na kolegiju vodstva Ginekološke klinike 24. 10. je bil ob tem sprejet sklep, da začasno, za predvidoma 14 dni, omejimo obiske očetov v Enoti intenzivne terapije novorojencev in sicer na prvi obisk otroka po porodu.

Na vse ambulantne preglede in posege pacientke vstopajo v Porodnišnico Ljubljana brez spremstva. Vstop v ustanovo je dovoljen s pravilno nameščeno s seboj prineseno zaščitno masko, na vhodu je obvezno razkuževanje rok. Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje navodil!

Prisotnost partnerjev pri porodu

Z 29. aprilom je v vseh 14 slovenskih porodnišnicah znova dovoljena prisotnost spremljevalca pri porodu. V porodnišnici izpolnijo dokument s podatki o epidemiološki anamnezi spremljevalca, ki s podpisom zagotovi, da so resnični. Spremljevalec dobi v podpis tudi obvestilo o pravilih obnašanja in gibanja v porodni sobi. Upoštevati mora higienske ukrepe in razdaljo najmanj 1,5 metra od zaposlenih in površin, ki so namenjene zdravljenju.

Tudi za spremljevalca je predvidena ustrezna zaščitna oprema, to so zaščitni plašč, prevleka za obuvala in kirurška maska, ki jo zamenja na dve uri.

Za prisotnost pri porodu spremljevalec pokrije stroške osebne varovalne opreme v višini 20€. Plačilo je možno z gotovino ali kartico vsak dan osebno na blagajni (objekt Leonišče 1. nadstropje med 8. in 18. uro) oziroma po predračunu, ki ga lahko naročite na telefonski številki 01/522 60 65. 

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na KO za perinatologijo lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

KO za perinatologijo se nahaja na dveh lokacijah: v stavbi nove porodnišnice in v stari babiški šoli.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 11, 20 (postajališče Klinični center).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
PORODNIŠNICA LJUBLJANA - KO ZA PERINATOLOGIJO

Šlajmerjeva 4
1000 Ljubljana

T: (01) 522 60 04 (informacije)

nova_porodnisnica.jpg
Nova stavba Porodnišnice

PREDSTOJNIK
mag. Gorazd Kavšek, dr. med.
T: 01/522 71 88
 
GL. MED. SESTRA
Urška
mag. Urška Vozelj, dipl. m. s.
T: (01) 522 61 05, (01) 522 71 87