Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Interna klinika

 

Center za klinično toksikologijo in farmakologijo

• Prva pomoč pri ugrizu gada in modrasa

• Sezonska opozorila

• Pomoč pri zastrupitvah

• O nas

 

Center za klinično toksikologijo in farmakologijo

Centru za klinično toksikologijo in farmakologijo zdravimo vse vrste akutnih in kroničnih zastrupitev ter nudimo 24-urno informacijsko konzultativno službo s področja klinične toksikologije vsem zdravnikom in drugim strokovnjakom v Sloveniji, na primer farmacevtom, veterinarjem, policistom itd.

Pri našem delu uporabljamo in redno vzdržujemo podatkovne zbirke o toksičnem delovanju zdravil, drog, kemikalij, fitofarmacevtskih sredstvih, strupenih rastlin, gob in živali. Poleg tega vodimo Register zastrupitev Republike Slovenije, ki vključuje vse zastrupitve in predstavlja pomembno osnovo za preventivno in izobraževalno dejavnost na državni ravni.

V Enoti za farmakovigilanco, ki deluje v sklopu Centra za klinično toksikologijo in farmakologijo, vodimo Register neželenih učinkov zdravil UKC Ljubljana.

V Centru za klinično toksikologijo in farmakologijo imamo depo pomembnejših antidotov, s katerim lahko pomagamo zdravnikom po celi Slovenije, ko se ti srečajo z redko zastrupitvijo in nimajo ustreznih zdravil.

Več o nas si lahko preberete na strani O nas.

Kje se nahajamo?

Center za klinično toksikologijo in farmakologijo se nahaja v glavni stavbi UKCL na Zaloški 7 v Ljubljani.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 11, 20 (postajališče Klinični center), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in  Poliklinika (št. 9, 25)

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
CENTER ZA KLINIČNO TOKSIKOLOGIJO IN FARMAKOLOGIJO
Zaloška 7, 1000 Ljubljana

Telefon: (01) 522 52 83

glavna_stavba_ukc.jpg
Glavna stavba UKCL

VODJA
Miran
doc.dr. Miran Brvar, dr. med.
T: (01) 522 71 64
Fax: (01) 434 76 46
 
GL. MED. SESTRA
Tanja
Tanja Šentjurc, dipl.m.s
T: (01) 522 82 64