Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Interna klinika

 

KO za gastroenterologijo

• Naročanje in obiski

• Navodila

• Ukrepi COVID-19

• Ambulanta za kronično vnetno črevesno bolezen

 

Klinični oddelek za gastroenterologijo

Na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo (KOGE) izvajamo diagnostiko in zdravljenje bolezni gastrointestinalnega trakta:

  • bolezni požiralnika,
  • želodca,
  • širokega in ozkega črevesja,
  • jeter,
  • trebušne slinavke,
  • žolčnika in žolčnih vodov.

Temelj delovanja našega kliničnega oddelka zagotovo predstavlja izvajanje endoskopske in ultrazvočne diagnostike tako ambulantnim kot tudi hospitaliziranim pacientom.

Opravljamo različne preglede (ERCP, koloskopija, gastroskopija, endoskopski ultrazvok, ultrazvok itd.), ki so potrebni za diagnosticiranje in zdravljenje pacientov. Pri tem izvajamo še dodatne posege (biopsija, polipektomija, odstranitev žolčnih kamnov, punkcija, vstavljanje perkutane gastrostome, ligatura varic itd.).

Sodelujemo tudi pri transplantaciji jeter.

NUJNO OBVESTILO

Ukrepi za preprečevanje SARS - Cov 2 se počasi rahljajo, vendar nekateri ukrepi še ostajajo v veljavi.

Pri bolnikih brez znakov oz. simptomov respiratorne okužbe, predvidenih za ambulantno obravnavo, se testiranje s HAGT opravi samo v primeru potrebe po splošni anesteziji, če je od potrjene okužbe s Covid-19 minilo več kot 60 dni.

Na KOGE so to preiskave v splošni anesteziji, pri katerih se pacienta intubira:

ERCP

ESD zgornji

ENTEROSKOPIJA

 

Hitri antigenski test ne sme biti starejši od 24 ur. Brezplačno testiranje lahko opravite vsaj pol ure pred načrtovano preiskavo v modrem kontejnerju pri polikliniki.

 

Maske ostajajo obvezne za paciente in njihove spremljevalce  v skupni  čakalnici, kjer ni mogoče vzdrževanje zadostne medosebne fizične razdalje.

 

Paciente in obiskovalce naše spletne strani vljudno prosimo, da v primeru potrebe po informacijah v zvezi s pregledi, ambulantami in naročanjem na preiskave le-to poskusijo najti na spletnih straneh naše klinike.

 

Hvala za razumevanje.

 

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

KO za gastroenterologijo se nahaja na Japljevi ul.2 in v pritličju Poliklinike, na Njegoševi 4.

 

Kako do nas?

Do našega kliničnega oddelka najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 9, 25 (postajališče Poliklinika), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in Klinični center (št. 2, 11, 20).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

 

Posodobljeno: 07.03.2023
VIZITKA VIZITKA
KO ZA GASTROENTEROLOGIJO

Japljeva 2
1000 Ljubljana

E: koge.narocanje@kclj.si

T: (01) 522 26 38, vsak delovni dan od 7.15 do 9.15
T: (01) 522 22 10 (informator)

gastro_japljeva.jpg
Stavba na Japljevi 2

PREDSTOJNIK
Borut
prof. dr. Borut Štabuc, dr.med.
T: (01) 522 26 39
 
GLAVNA MEDICINSKA SESTRA
Jelka Kotar, dipl. m. s., mag. org.
T: (01) 522 26 40
Fax: (01) 433 41 90