Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Interna klinika

 

KO za gastroenterologijo

• Naročanje in obiski

• Navodila

• Ukrepi COVID-19

• Ambulanta za kronično vnetno črevesno bolezen

 

Zdravljenje kronične vnetne črevesne bolezni v času pojava COVID-19

Upoštevajte vse ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje (MZ) in civilne zaščite (CZ) glede preprečevanja širjenja okužbe z virusom COVID-19.

Zdravljenja z metilprednizolonom (Medrol) ne prekinjajte sami, ravno tako ne spreminjajte odmerkov zdravila brez posveta z lečečim gastroenterologom. Ob nenadni prekinitvi zdravljenja lahko pride do resnih zapletov zaradi odpovedi delovanja nadledvične žleze.

Zdravljenja z mesalazinom (Salofalk, Pentasa) ni potrebno prekiniti.

Zdravil si ne aplicirajte v primeru akutne okužbe.

Navodila za bolnike, ki nimajo okužbe s COVID-19 in niso bili v stiku z bolnikom okuženim s COVID-19

Zdravljenja z imunosupresivi (Imuran, Azafalk, Metoject) in/ali biološkimi zdravili ne prekinjate in nadaljujete v odmerkih, ki jih je predpisal lečeči gastroenterolog. Prekinitev zdravljenja lahko privede do hudega zagona kronične vnetne črevesne bolezni (KVČB) in hospitalizacije.

Navodila za bolnike, ki so bili v tesnem  stiku z bolniki z dokazano okužbo s COVID- 19 oziroma imajo dokazano okužbo s COVID-19

V primeru tesnega stika z bolnikom s potrjeno okužbo ali v primeru, da so vam potrdili okužbo z virusom COVID-19, nemudoma o tem obvestite lečečega gastroenterologa oziroma pokličite v pristojni KVČB center.

Strogo upoštevajte navodila epidemiologa glede karantene.

Navodila glede pregledov v KVČB ambulanti in gastroenterološki ambulanti

V ambulanto prihajajte zdravi

Upoštevajte vse ukrepe in navodila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID-19.

V primeru, da imate simptome respiratorne okužbe ostanite doma in pokličite pristojno osebo (KVČB sestra,oddelek za naročanje), ki vam bo dodelila nov termin pregleda.

V primeru, da ste bili v stiku s COVID-19 ali imate znake okužbe (vročina, utrujenost, suh kašelj, bolečine v mišicah in težko dihanje), pokličite osebnega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnja navodila.
 

Konzilij za KVČB, UKC Ljubljana