Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Kirurška klinika

 

KO za abdominalno kirurgijo

• Naročanje in obiski

• Poslanstvo

• Zaposleni

 

KO za abdominalno kirurgijo

Poslanstvo

Zahvaljujemo se Vam za zanimanje o našem kliničnem oddelku. Skrb za bolnika je temeljno načelo našega delovanja. Zavedamo se pomembnosti bolnikovega zaupanja v naše kirurge in medicinske sestre. Uspešno kirurško zdravljenje temelji na izkušnjah in spretnosti kirurgov in ostalih članov ekipe, ki skrbi za bolnika. Pri nas ste v najboljših rokah. Ekipa zelo izkušenih kirurgov in medicinskih sester skrbi za bolnika pred, med in po operaciji. Ob tem sodelujemo z ramo ob rami s specialisti ostalih strok, kot so anesteziologi, radiologi, gastroenterologi, fiziatri in ostali. Bolnikom nudimo najvišje standarde kirurškega zdravljenja. Na Kliničnem oddelku zdravimo bolnike z benignimi in malignimi boleznimi prebavil:

  • dimeljske, pooperativne in parastomalne kile
  • žolčne kamne
  • kronično vnetno črevesno bolezen
  • tumorje želodca, trebušne slinavke, jeter, žolčnika/žolčevodov, tankega črevesa, debelega črevesa in danke
  • proktološka obolenja
  • bolezensko debelost

Že več kot 15 let imamo izkušnje z opravljanjem presaditev jeter in trebušne slinavke. Na našem oddelku za otroško kirurgijo zdravimo prirojene nepravilnosti prebavil pri otrocih. Poleg naštetega obravnavamo vse vrste akutnih obolenj v trebuhu (akutno vnetje žolčnika, slepiča, debelega črevesa, predrtje votlega organa, zaplet vnetja trebušne slinavke, ileus…).

Pri zdravljenju vedno večjega števila bolezni sodelujejo številni specialisti posameznih strok. Za vsakega posameznega bolnika skupaj poiščemo najboljšo možnost zdravljenja. V tem okviru imamo redno organizirane konzilije: kirurško-internistični konzilij, onkološko-kirurški konzilij, konzilij za jetrne tumorje, konzilij za presaditev jeter, konzilij za presaditev trebušne slinavke, konzilij za nevroendokrine tumorje, konzilij za kronično vnetno črevesno bolezen in pediatrični kirurško-radiološki konzilij, če naštejem najpomembnejše.

S koordinacijo zdravstvene oskrbe skušamo čim hitreje in predvsem brez nepotrebnega čakanja bolnikom omogočiti kirurško oskrbo. Zavedamo se, da je čakanje na predviden operativni poseg stresno, tako za bolnika kot za njegove svojce. V luči modernega, pospešenega okrevanja po operacijah, vsako leto večji delež operacij naredimo na laparoskopski način. V preteklih letih smo posebne napore vložili v to področje abdominalne kirurgije. Spekter laparoskopskih operacij danes zajema praktično vse organe v trebušni votlini.

Pomemben del našega delovanja je tudi vzgoja naših naslednikov, bodočih zdravnikov in specialistov kirurgov. Visoka kakovost oskrbe bolnikov se začne z vzgojo in izobraževanjem študentov medicine, specializantov kirurgije in študentov zdravstvene nege ter ostalih specialnosti. Temu smo kot univerzitetna kirurška klinika zavezani. V tej luči redno organiziramo strokovna srečanja iz posameznih področij abdominalne kirurgije.

Medicinske raziskave so pomembne za vsakogar med nami. Na njih temelji napredek v medicini in vedno boljši rezultati zdravljenja, ki se kažejo v hitrejšem okrevanju po operacijah in v daljšem preživetju bolnikov z rakom. Izvajamo jih tudi na našem oddelku, nekatere samostojno, nekatere pa v sodelovanju s pomembnimi svetovno znanimi kirurškimi klinikami iz tujine.

Na naši internetni strani imate možnost vpogleda v dejavnost našega oddelka. Podrobneje so opredeljena posamezna obolenja, ki jih zdravimo in načini kirurškega zdravljenja. V primeru nejasnosti ali dodatnih vprašanj smo Vam na voljo in Vam bomo z veseljem pomagali.

Doc.dr. Aleš Tomažič, dr.med.
Predstojnik Kliničnega oddelka za abdominalno kirurgijo
Kirurška klinika, UKC Ljubljana

VIZITKA VIZITKA
KO ZA ABDOMINALNO KIRURGIJO

Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana

T: (01) 522 47 88

T: 01 522 26 77 (informator)

Naročanje in obiski >>

glavna_stavba_ukc.jpg
Glavna stavba UKC Ljubljana

PREDSTOJNIK
Aleš
prof.dr. Aleš Tomažič, dr.med.
T: (01) 522 47 88
Fax: (01) 522 22 09
 
GL. MED. SESTRA
Irena Felicita
Irena Felicita Nadižar, dipl.m.s.
T: (01) 522 31 75
Fax: (01) 522 22 09