Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Kirurška klinika

 

KO za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo

• Pogled naprej

• Laparoskopska odstranitev tumorja

 

Klinični oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo

KO za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo je del Kirurške klinike UKCL, v katerem se zdravijo otroci, predvsem kirurški bolniki od novorojenčka do štirinajstega leta starosti iz vse Slovenije.

Na oddelku se opravljajo najbolj zahtevni operativni posegi na vseh organih. Letno sprejmemo med 2300 in 2500 otrok.Pomemben del dejavnosti oddelka je enota za intenzivno terapijo otrok, v katero sprejemamo vse kritično bolne in življenjsko ogrožene otroke, ki potrebujejo umetno podporo posameznih organov, ne glede na naravo bolezni. Sem sodi uporaba umetnih pljuč, dolgotrajni zunajtelesni krvni obtok, umetna ledvica in uporaba vseh sodobnih načinov elektronskega nadzora delovanja srca in obtočil.

Za kritično bolne otroke opravljamo prevoze z reševalnim avtomobilom ali helikopterjem iz vse Slovenije. Takšnih prevozov opravimo s posebno medicinsko ekipo med 150 in 230 na leto.

Oddelek je staršem odprt za obiske noč in dan, imajo tudi možnost sobivanja z otrokom. Na oddelku teče šolski pouk in deluje otroški vrtec.

KJE SE NAHAJAMO?

Klinični oddelek se nahaja v novi stavbi Pediatrične klinike na Bohoričevi 20.

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove.

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje.

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA OTROŠKO KIRURGIJO IN INTENZIVNO TERAPIJO
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 48 29

pediatrija.jpg
Stavba Pediatrične klinike


PREDSTOJNIK
Matjaz
izr. prof. dr. Matjaz Veselko, dr. med., svetnik
T: (01) 522 48 29
Fax: (01) 522 22 42
 
GL. MED. SESTRA
Zvezdana Pratneker, dipl. m. s.
T: 01 522 37 42, 01 522 29 84
Fax: 01 522 24 67
 
BV_CerfOznake_EN15224_B