Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Okužba z virusom varičele zostra in njeno preprečevanje

 

Zdravstvena obravnava infekcijskih bolezni pri razseljenih osebah iz Ukrajine-laična javnost

 

Cepljenje proti COVID19

 

Koronavirus COVID19

 

Samoplačniško testiranje COVID19

 

Naročanje in obiski

 

HIV

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja od 21. 6. 2024 ne deluje več na lokaciji Japljeva 2. 
Začasno smo preseljeni na več lokaciji:
•    Urgentna ambulanta za otroke in odrasle deluje na Bohoričevi ulici 22 A (bivša stavba ZVD zadaj za Pediatrično kliniko, usmerjevalne table so nameščene izpred Pediatrične klinike direktno do vhoda);
•    Oddelki za odrasle, oddelek za otroke, fizioterapija, del intenzivne enote in vodenje se nahajajo na Vrazovem trgu 1 (prostori stare Pediatrične klinike, vhod iz zadnje strani);
•    Oddelek intenzivne terapije se nahaja v glavni stavbi UKC Ljubljana, DTS 2. nadstropje;
•    Specialistične ambulante za otroke in odrasle delujejo na Poljanskem nasipu 58 v 1. nadstropju. 
 

Nova lokacija urgentne ambulante za odrasle in otroke Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja je vrhunska zdravstvena ustanova, ki se ukvarja z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika celostno pokriva področje infektologije za odrasle, intenzivne infektologije in infektologije za otroke.

Dejavnost za odrasle obsega obravnavo odraslih bolnikov z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika je še posebej poznana na področju HIV/aidsa, okužb pri bolnikih s hudo okvarjeno imunostjo, virusnih hepatitisov, bolezni, ki jih prenašajo klopi, okužb osrednjega živčevja, dihal, prebavil in sečil, nekaterih spolno prenosljivih bolezni, potovalne in tropske medicine, kakor tudi po svetovanju glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb.

Dejavnost za otroke predstavlja edino dejavnost za otroško infektologijo v Sloveniji, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni, ki jih v otroškem obdobju povzročajo mikroorganizmi. Ambulantno in hospitalno obravnavamo predvsem otroke z okužbami dihal, prebavil, sečil in osrednjega živčevja. Svetujemo glede diagnostike in zdravljenja infekcijskih bolezni, glede cepljenja, glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb pri otrocih in mladostnikih.

Možnost anonimnega testiranja krvi na okužbo z virusi HIV, hepatitis B in hepatitis C


Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL redno organizira anonimno in brezplačno testiranje brez napotnice na okužbo z virusi HIV, virusoma hepatitisa B in C vsak ponedeljek med 12.00 in 14.00 na Poljanskem nasipu 58. Ob tem je na voljo tudi posvet z zdravnikom.

Uporabniku je dodeljena šifra, pred testiranjem izpolni anonimni vprašalnik.

Izvid testiranja in svetovanje po testiranju lahko dobite osebno v istem tednu v sredo ob 13.00 uri, pri istem zdravniku, pri katerem ste opravili testiranje.

Tomaž Vovko, dr. med.
Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na naši kliniki lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

Nova lokacija urgentne ambulante za odrasle in otroke Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Klinika se nahaja v stavbi Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja na Japljevi 2.

Specialistične ambulante Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja delujejo na novi lokaciji, to je v stavbi na Poljanskem nasipu 58 v Ljubljani. Tam bomo opravljali vse specialistične prve in kontrolne preglede, ki niso povezani z epidemijo in niso urgentni (zelo hitro, hitro, redno).

Od 10 .4. 2024 dalje se oddelek intenzivne terapije III, Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja nahaja na dveh lokacijah: na Japljevi 2 in v glavni stavbi UKCL, DTS, 2. nadstropje, hala D.

Kako do nas?

Do našega kliničnega oddelka najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 9, 25 (postajališče Poliklinika), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in Klinični center (št. 2, 9, 11, 20, 25).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

Posodobljeno: 27.06.2024
VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA INFEKCIJSKE BOLEZNI IN VROČINSKA STANJA

Japljeva 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 37 10 (informator)
T: (01) 522 42 10

preprecevanjebolnisnicnihokuzb.jpg
Lokacija službe na Japljevi 2

PREDSTOJNIK

izr. prof. dr. Matjaž Jereb, dr. med.
T: (01) 522 2110
 
GL. MED. SESTRA

Jolanda Munih , prof.zdr.vzg.
T: (01) 522 41 11