Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Naročanje in obiski

 

HIV

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja je vrhunska zdravstvena ustanova, ki se ukvarja z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika celostno pokriva področje infektologije za odrasle, intenzivne infektologije in infektologije za otroke.

Dejavnost za odrasle obsega obravnavo odraslih bolnikov z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika je še posebej poznana na področju HIV/aidsa, okužb pri bolnikih s hudo okvarjeno imunostjo, virusnih hepatitisov, bolezni, ki jih prenašajo klopi, okužb osrednjega živčevja, dihal, prebavil in sečil, nekaterih spolno prenosljivih bolezni, potovalne in tropske medicine, kakor tudi po svetovanju glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb.

Dejavnost za otroke predstavlja edino dejavnost za otroško infektologijo v Sloveniji, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni, ki jih v otroškem obdobju povzročajo mikroorganizmi. Ambulantno in hospitalno obravnavamo predvsem otroke z okužbami dihal, prebavil, sečil in osrednjega živčevja. Svetujemo glede diagnostike in zdravljenja infekcijskih bolezni, glede cepljenja, glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb pri otrocih in mladostnikih.

 

Možnost anonimnega testiranja krvi na okužbo z virusi HIV, hepatitis B in hepatitis C


Na naši kliniki deluje ob ponedeljkih med 12. in 14. uro Ambulanta za svetovanje in anonimno testiranje na okužbe s HIV, HBV in HCV, kjer se lahko brez napotnice oglasite na testiranje. 

Testirajte se zaradi tveganega vedenja, ne simptomov

Če misliš, da bi lahko bil okužen, se testiraj, saj je bolje ugotoviti kot pa varčevati tam, kjer se ne sme - prof. dr. Janez Tomažič,  Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

Več o testiranju in tveganem vedenju si lahko ogledate na posnetku okrogle mize STAkluba: Mladi in virus HIV: poleg kopalk in brisače poleti obvezni tudi kondomi. 

Laboratorijski del testiranja se izvaja na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo MF Ljubljana.

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na naši kliniki lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

Klinika se nahaja v stavbi Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja na Japljevi 2.

Kako do nas?

Do našega kliničnega oddelka najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 9, 25 (postajališče Poliklinika), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in Klinični center (št. 2, 9, 11, 20, 25).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA INFEKCIJSKE BOLEZNI IN VROČINSKA STANJA

Japljeva 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 37 10 (informator)
T: (01) 522 42 10

preprecevanjebolnisnicnihokuzb.jpg
Lokacija službe na Japljevi 2

PREDSTOJNICA
doc.dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. med.
T: (01) 522 26 10
 
GL. MED. SESTRA
Jolanda Munih , prof.zdr.vzg.
T: (01) 522 41 11
 
BV_CerfOznake_EN15224_B