Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Okužba z virusom varičele zostra in njeno preprečevanje

 

Zdravstvena obravnava infekcijskih bolezni pri razseljenih osebah iz Ukrajine-laična javnost

 

Cepljenje proti COVID19

 

Koronavirus COVID19

 

Samoplačniško testiranje COVID19

 

Naročanje in obiski

 

HIV

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja je vrhunska zdravstvena ustanova, ki se ukvarja z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika celostno pokriva področje infektologije za odrasle, intenzivne infektologije in infektologije za otroke.

Dejavnost za odrasle obsega obravnavo odraslih bolnikov z boleznimi, ki jih povzročajo mikroorganizmi. Klinika je še posebej poznana na področju HIV/aidsa, okužb pri bolnikih s hudo okvarjeno imunostjo, virusnih hepatitisov, bolezni, ki jih prenašajo klopi, okužb osrednjega živčevja, dihal, prebavil in sečil, nekaterih spolno prenosljivih bolezni, potovalne in tropske medicine, kakor tudi po svetovanju glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb.

Dejavnost za otroke predstavlja edino dejavnost za otroško infektologijo v Sloveniji, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni, ki jih v otroškem obdobju povzročajo mikroorganizmi. Ambulantno in hospitalno obravnavamo predvsem otroke z okužbami dihal, prebavil, sečil in osrednjega živčevja. Svetujemo glede diagnostike in zdravljenja infekcijskih bolezni, glede cepljenja, glede protimikrobnega zdravljenja ter preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb pri otrocih in mladostnikih.

Možnost anonimnega testiranja krvi na okužbo z virusi HIV, hepatitis B in hepatitis C


Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL redno organizira anonimno in brezplačno testiranje brez napotnice na okužbo z virusi HIV, virusoma hepatitisa B in C vsak ponedeljek med 12.00 in 14.00 na Poljanskem nasipu 58. Ob tem je na voljo tudi posvet z zdravnikom.

Uporabniku je dodeljena šifra, pred testiranjem izpolni anonimni vprašalnik.

Izvid testiranja in svetovanje po testiranju lahko dobite osebno v istem tednu v sredo ob 13.00 uri, pri istem zdravniku, pri katerem ste opravili testiranje.

Tomaž Vovko, dr. med.
Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na naši kliniki lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

Klinika se nahaja v stavbi Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja na Japljevi 2.

Specialistične ambulante Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja delujejo na novi lokaciji, to je v stavbi na Poljanskem nasipu 58 v Ljubljani. Tam bomo opravljali vse specialistične prve in kontrolne preglede, ki niso povezani z epidemijo in niso urgentni (zelo hitro, hitro, redno).

Na lokaciji v nekdanjih prostorih Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa bo potekal neurgenten ne-COVID program, saj je osrednja stavba infekcijske klinike še naprej prilagojena zgolj oskrbi COVID bolnikov.

Sprejem in oskrba bolnikov s koronavirusno boleznijo poteka do nadaljnjega v stavbi Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja na Japljevi 2.

 

Kako do nas?

Do našega kliničnega oddelka najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 9, 25 (postajališče Poliklinika), v bližini sta tudi postajališča Hrvatski trg (št. 5) in Klinični center (št. 2, 9, 11, 20, 25).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

Posodobljeno: 31.07.2023
VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA INFEKCIJSKE BOLEZNI IN VROČINSKA STANJA

Japljeva 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 37 10 (informator)
T: (01) 522 42 10

preprecevanjebolnisnicnihokuzb.jpg
Lokacija službe na Japljevi 2

PREDSTOJNICA
izr. prof. dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. med.
T: (01) 522 37 10
 
GL. MED. SESTRA
Jolanda Munih , prof.zdr.vzg.
T: (01) 522 41 11