Youtube Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja

 

Naročanje in obiski

 

HIV

 

Živeti življenje

Na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja opravljamo redna tesitranja brez napotnice v Ambulanti za svetovanje in anonimno testiranje na okužbe s HIV, HBV in HCV. Pridite sami ali pripeljite svoje partnerje(ke) na testiranje! Lahko se dogovorimo, da bo laže, hitreje in s čim manj stigme! Če poznate koga, ki bi bil lahko okužen, mu posredujte naše kontaktne podatke  elektronski naslov  narocanje.kibvs@kclj.si  ali ambulanta.h4@gmail.com, da se dogovorimo za testiranje. Informacije o drugih mestih testiranj po Sloveniji so na voljo na kajisces.si/testiranje.

Zdravniki, ki se v Sloveniji ukvarjamo s področjem hiv/aidsa: prof. dr. Janez Tomažič, dr. Tomaž Vovko, dr. Blaž Pečavar, dr. Gabriele Turel, dr. Manja Maver, dr. Maja Pleško, dr. Barbara Kokošar Ulčar.

Če so zdravniki, ki vas zdravijo, seznanjeni z vašim hiv statusom, jim povejte, da ni razloga za diskriminacijo in da imate glede varstva osebnih podatkov, zasebnosti, odnosa do bolnika itd., zakonsko zagotovljene enake pravice kot vsi drugi pacienti. Pokažite ta odstavek zdravstvenemu delavcu v primeru težav, npr. pri zobozdravniku!

Povejte, da redno uživate zdravila, da imate nezaznaven virus v krvi - kar morate vedeti! - in da pri vas tveganja praktično ne obstaja ob upoštevanju splošnih previdnostnih ukrepov.

V primeru diskriminacije v UKC Ljubljana se lahko obrnete na pohvale.pritozbe@kclj.si, v primeru diskriminacije v zdravstvu na splošno pa  buddy@legebitra.si, kjer vam bodo svetovali, kaj lahko storite oziroma kakšne so možnosti pritožb.

Skrbite za svoje zdravje in se držite priporočil »Živeti življenje«. 

VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA INFEKCIJSKE BOLEZNI IN VROČINSKA STANJA

Japljeva 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 37 10 (informator)
T: (01) 522 42 10

preprecevanjebolnisnicnihokuzb.jpg
Lokacija službe na Japljevi 2
PREDSTOJNICA
doc.dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. med.
T: (01) 522 26 10
 
GL. MED. SESTRA
Jolanda Munih , prof.zdr.vzg.
T: (01) 522 41 11
 
BV_CerfOznake_EN15224_B