Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Klinika za nuklearno medicino

 

Naročanje in obiski

 

Navodila

 

O nas

 

Klinika za nuklearno medicino

Nuklearna medicina je področje medicine, ki uporablja odprte vire radioaktivnega sevanja v diagnostiki in zdravljenju. V Sloveniji, podobno kot v še nekaterih sosednjih pokrajinah, je del nuklearne medicine tudi tirologija, to je veda, ki se ukvarja z boleznimi žleze ščitnice.

Kliniko za nuklearno medicino sestavljajo štirje oddelki:

 

 

Napotki v zvezi z uporabo kalijevega jodida kot zaščito pred radioaktivnim sevanjem

Tablete kalijevega jodida zaščitijo ščitnico pred škodljivimi učinki radioaktivnega sevanja.
Zaužitje tablet kalijevega jodida v primeru jedrske nesreče je priporočljivo za posameznike, mlajše od 40 let. Pri starejših od 40 let je zdravstveno tveganje zaradi zaužitja tablet večje od koristi.
Tablete kalijevega jodida nudijo učinkovito zaščito le nekaj ur pred in po izpostavljenosti radioaktivnemu oblaku, zato mora čas zaužitja slediti priporočilom stroke. Če zaužijemo tablete izven tega časovnega okvira, nimajo koristnih učinkov in so lahko škodljive.

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na naši kliniki lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

Klinika za nuklearno medicino se nahaja na dveh lokacijah: v glavni stavbi UKC Ljubljana in na Polikliniki.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 9, 11, 20, 25 (postajališče Klinični center), v bližini je tudi postajališče Hrvatski trg (št. 5).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA NUKLEARNO MEDICINO

Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana

T: (01) 522 50 50
nuklearna.jpg
Glavna stavba UKC Ljubljana

PREDSTOJNICA
Katja
izr.prof.dr. Katja Zaletel, dr.med.
 
STROKOVNI VODJA ZDRAVSTVENE NEGE

Klemen Tomšič, dipl.zn.