Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Klinika za nuklearno medicino

 

Naročanje in obiski

 

Navodila

 

O nas

 

Klinika za nuklearno medicino

Navodila za paciente

Na Kliniki za nuklearno medicino se trudimo, da bi vaša zdravstvena obravnava potekala hitro in brez težav. V ta namen smo za različne posege zbrali nekaj navodil in opisov. Prosimo vas, da si pred in po svojem pregledu ali posegu preberete ustrezne dokumente.

Preiskava PET/CT z uporabo z galijem-68 označenega analoga somatostatina

Na Kliniki za nuklearno medicino UKC Ljubljana smo v oktobru 2018 prvič v Sloveniji uvedli nov diagnostični pristop - preiskavo PET/CT z uporabo z galijem-68 označenega analoga somatostatina. Preiskava je namenjena ugotavljanju prisotnosti in razširjenosti nevroendokrinih tumorjev ter spremljanju učinkovitosti zdravljenja teh bolnikov.

Preiskava PET/CT z [68Ga]Ga-DOTA-TATE ima pomembno višjo občutljivost kot vse doslej uporabljene diagnostične preiskave, to zahtevno preiskavo pa je bilo doslej moč opraviti le v redkih centrih v tujini. Preiskava temelji na tehnološko zahtevnem postopku z uporabo napredne analitske tehnologije, ki omogoča ustrezno kakovost radioaktivnega zdravila [68Ga]Ga-DOTA-TATE za klinično uporabo. Z uvedbo preiskave PET/CT z [68Ga]Ga-DOTA-TATE napotitve v tujino niso več potrebne, bolnikom in napotnim zdravnikom je najboljša preiskava za diagnostično opredelitev nevroendokrinih tumorjev dostopna v Sloveniji.

Gre za prelomno novost uvedeno v novem laboratoriju, ki je nastal v sodelovanju z Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA).

 

VIZITKA VIZITKA
KLINIKA ZA NUKLEARNO MEDICINO

Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana

T: (01) 522 50 50
nuklearna.jpg
Glavna stavba UKC Ljubljana

PREDSTOJNICA
Katja
izr.prof.dr. Katja Zaletel, dr.med.
 
GL. MED. SESTRA
Jerica
Jerica Zrimšek, dipl.m.s.
T: (01) 522 39 37, (01) 522 86 83