Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Lekarna UKC Ljubljana

 

O nas

 

Lekarna

Zahvaljujemo se vam, da ste obiskali spletno stran Lekarne UKC Ljubljana. V Lekarni UKC Ljubljana si prizadevamo za zagotavljanje kakovostne preskrbe z zdravili in farmacevtskimi storitvami. Prva skrb lekarne je, da pacienti Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana dobijo zdravila, ki jih potrebujejo. Lekarna zdravila priskrbi po ustaljeni poti preko veledrogerij, po posebnem postopku uvoza za potrebe posameznega bolnika na podlagi zahteve zdravnika, včasih pa je zdravilo treba izdelati v lekarni, ker na trgu ni mogoče dobiti industrijsko izdelanega pripravka.

Lekarna UKC Ljubljana v okviru bolnišnične lekarniške dejavnosti izvaja preskrbo klinik in kliničnih oddelkov z zdravili in medicinskimi pripomočki. Številna zdravila, ki jih ni mogoče dobiti na trgu, izdelamo v laboratorijih lekarne v manjših serijah ali individualno za posameznega bolnika. Nekatera zdravila bolnikom zagotavljamo edini v Sloveniji tudi po odpustu iz bolnišnice. Posebno skrb namenjamo otrokom, za katere izdelujemo številna zdravila v njim prilagojenih odmerkih in farmacevtskih oblikah. V lekarni pripravljamo tudi individualno parenteralno terapijo za bolnike z rakom in popolno parenteralno prehrano za posamezne skupine bolnikov.

V Bolnišnici dr. Petra Držaja izvajamo dejavnost javne lekarniške službe z izdajanjem zdravil na recept in brez recepta ter sredstev za nego in varovanje zdravja. V omejenem obsegu izdajamo zdravila na recept tudi v centralni lekarni UKC na Zaloški 7. V lekarni Bolnišnice dr. Petra Držaja izdajamo tudi zdravila bolnikom s HIV in hepatitisom iz vse Slovenije in smo za to posebej specializirani.

Naročanje zdravil 

V lekarni izdajamo zdravila na osnovi zdravniškega recepta.

Magistralno zdravilo je zdravilo, ki ga izdelamo v lekarni po zdravniškem receptu za posameznega pacienta in ga izdamo neposredno po izdelavi.

Če potrebujete magistralno izdelana zdravila, vas prosimo, da predhodno pokličete v lekarno (01) 522 51 60) in se dogovorite za dan oz. čas prevzema. Potrudili se bomo, da vas bo zdravilo čakalo, ko boste prišli ponj.

Odpiralni časi

Ime lekarne Odpiralni časi

Lekarna UKC Ljubljana (glavna avla)
Zaloška 7, Ljubljana 1000,
T: 01/522 14 02 ali 01/522 14 03,
E: lekarna.avla@kclj.si
 

Pon, Tor, Čet, Pet: 8:00 – 15:00
Sreda: 8:00 - 18:00
Sobota, Nedelja, Prazniki: zaprto

Lekarna v Bolnici dr. Petra Držaja,
Vodnikova 62 , Ljubljana 1000,
T: 01/ 522 54 61
E: info.lekarnabpd@kclj.si

Pon – Pet: 7:30 – 19:00
Sobota: 8:00 – 13:00
Nedelja, Prazniki: zaprto

Kje se nahajamo?

Kako do nas?

Do Lekarne UKC najlažje prispete z mestnim avtobusom. Do glavne stavbe UKC Ljubljana se lahko pripeljete z avtobusom št. 9, 25 (postajališče Poliklinika), v bližini sta tudi postajališči Hrvatski trg (št. 5) in Klinični center (št. 2, 11, 20).

Če do glavne stavbe UKC Ljubljana potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali prosto mesto poiščete na enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč. V bližini Bolnice dr. Petra Držaja se nahaja plačljivo parkirišče na Trgu prekomorskih brigad.

V bližini glavne stavbe UKC Ljubljana se nahajata tudi glavna železniška postaja in glavna avtobusna postaja.

Do Bolnice dr. Petra Držaja vozi avtobus št. 7 (postajališče Bolnica Petra Držaja), v bližini je tudi postajališče Kino Šiška (št. 1, 3, 5, 8, 22, 25, 60).

V okolici glavne stavbe UKCL se na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ. V bližini Bolnice Petra Držaja pa se postajališče sistema BicikeLJ nahaja ob avtobusnem postajališču Kino Šiška.

Posodobljeno: 20.03.2023
VIZITKA VIZITKA
LEKARNA UKC LJUBLJANA
Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana
glavna_stavba_ukc.jpg
Glavna stavba UKC Ljubljana

VODJA
Liljana
mag. Liljana Zwittnig Čop , mag. farm., spec.
T: (01) 522 23 58
Fax: 01/ 432 43 41