Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Negovalna bolnišnica

 

Navodila

 

Negovalna bolnišnica

Negovalna bolnišnica je urejena po standardih, zahtevanih za negovalne oddelke. Opremljena je s sodobnimi bolniškimi posteljami ter pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo.Negovalna bolnišnica je namenjena bolnikom, ki potrebujejo podaljšanje neakutnega zdravljenja iz oddelkov UKC Ljubljana v smislu dodatne rehabilitacije in zdravstvene nege kot pripravljalno obdobje za vrnitev nazaj v domače okolje oz. v okolje doma starostnikov.

O primernosti napotitve vedno odloča zdravniški tim in ne bolnik sam ali njegovi svojci.

Kriteriji za sprejem bolnika v negovalni oddelek

  • Zdravstveno stanje bolnikov mora biti ob premestitvi stabilno, zaključeno je zdravljenje in končana diagnostika, bolnik mora biti pripravljen kot za odpust v domačo oskrbo.
  • Zdravstveno stanje bolnika je obvladljivo za zdravniško konzultacijo enkrat tedensko.
  • Dosežena je obvladljivost bolnikov s kognitivnim upadom (delirij, demenca), brez stalnega nadzora ali posebnih varovalnih ukrepov. Bolnik ima urejeno psihiatrično terapijo. Načrtovan je odpust iz bolnišnice, kar pomeni sprožen postopek za namestitev po končani hospitalizaciji.
  • Informiranost bolnika in družine, kar se izkazuje s podpisanim obrazcem.
  • Izdano je mnenje zdravniškega konzilija o nadaljevanju zdravljenja.
  • Bolnik ni v vegetativnem stanju.
  • Možna je vrnitev bolnika na akutni klinični oddelek od koder je prišel, v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja.

Kako na obisk?

Svoje bližnje lahko obiskujete vsak dan med 15:00 in 18:00 v pritličju stare stavbe Pediatrične klinike (Vrazov trg 1). Ob sobotah, nedeljah in praznikih je obiskovanje možno med 13:00 in 17:00. Istočasno sta lahko na obisku pri posameznem pacientu samo dve osebi. Za morebitne dodatne informacije pokličite na številko 01 522 90 14 in 01 522 90 08.

Zaradi morebitnih omejitev obiskov spremljajte strani novic. Svetujemo vam, da si pred obiskom naših klinik preberete pravice in dolžnosti pacienta ter navodila in priporočila za bolnike oz. navodila in priporočila za obiskovalce.
 

Kje se nahajamo?

Negovalna bolnišnica se nahaja v pritličju stare stavbe Pediatrične klinike na Vrazovem trgu 1.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 5 (postajališče Hrvatski trg), v bližini je tudi postajališče Klinični center (št. 2, 9, 11, 20, 25).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.
 

VIZITKA VIZITKA