Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Nevrološka klinika

 

KI za klinično nevrofiziologijo

• Naročanje in obiski

• Informacije o boleznih

 

Klinični inštitut za klinično nevrofiziologijo

---

V času epidemije covid-19 poteka ambulatni program (nevrološki pregledi, kontrolne neinvazivne ventilacije in botulinske ambulante) ter funkcijska diagnostika (elektromiografija, elektroencefalografija, polisomnografija, evocirani potenciali, ultrasonografski pregledi) v nekoliko omejenem obsegu zaradi upoštevanja higienskih in varnostnih priporočil. O datumu obravnave vas bomo obvestili po pošti ter s SMS sporočilom. Prosimo, da na pregled ne pridete prej kot 15 minut pred predvideno uro. V UKC vstopite na glavnem vhodu. S seboj imejte zaščitno masko.

Video navodila za obiskovalce UKC Ljubljana.

Vse bolnike prosimo, da v primeru nejasnosti pokličejo v sprejemno pisarno na telefon 01 522 1517 ali pišejo na narocanje.ikn@kclj.si.

Bolnikom s kroničnimi boleznimi, ki jih v naših ambulantah redno vodimo (ALS, živčno-mišične bolezni, vnetne nevropatije, epilepsija), smo v času epidemije na voljo za strokovne nasvete na telefonski številki 01 522 8642 in po e-pošti medsestra.ikn@kclj.si.

Pripravili smo tudi priporočila o ravnanju v času epidemije za bolnike z ALS in za bolnike z živčno-mišičnimi boleznimi:

ALS in COVID-19: Priporočila za bolnike in skrbnike v času pandemije (prirejeno po priporočilih Evropske akademije za nevrologijo)

Bolniki z živčno-mišičnimi boleznimi in COVID-19: Priporočila Svetovne zveze za miologijo

 

---

Na KI za klinično nevrofiziologijo (KIKN) so na sekundarni in terciarni ravni ambulantno  obravnavani bolniki

  • z boleznimi perifernega živčevja in mišic,
  • z dednimi nevrološkimi boleznimi,
  • z motnjami budnosti in spanja,
  • z epilepsijo,
  • z motnjami nevrogenih težav z mokrenjem, iztrebljanjem in spolnostjo,
  • z mišično biopsijo,
  • z punch biopsijo kože,...

Z elektromiografijo (EMG) ocenjujemo predvsem delovanje perifernega živčevja in mišic, z elektroencefalografijo (EEG) in z evociranimi potenciali (SEG) pa delovanje osrednjega živčevja in nekaterih čutil.

V okviru našega inštituta deluje tudi Služba socialnega dela.

 

Kako se naročite?

Za naročanje na Kliničnem inštitutu za klinično nevrofiziologijo lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje.

Čakalne dobe in ordinacijski časi

Čakalne dobe pregledov in posegov pri nas kot tudi pri vseh klinikah in kliničnih oddelkov v UKC Ljubljana so zbrane na enem mestu na tej strani.

Prav tako so na enem mestu zbrani vsi ordinacijski časi klinik in oddelkov v UKCL.

Kje se nahajamo?

KIKN se nahaja v pritličju glavne stavbe UKCL.

 

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 9, 11, 20, 25 (postajališče Klinični center), v bližini je tudi postajališče Hrvatski trg (št. 5).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KI ZA KLINIČNO NEVROFIZIOLOGIJO
Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana

T: (01) 522 15 00 (Informacije in sprejem)

glavna_stavba_ukc.jpg
Glavna stavba UKC Ljubljana

PREDSTOJNIK
Blaž
doc.dr. Blaž Koritnik, dr. med.
T: 01 522 15 01
Fax: 01 522 22 93
 
GL. MED. SESTRA
Suzana
Suzana Justin Srebernjak, viš. fiziot.
T: 01 522 15 16
Fax: 01 522 15 33