Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Nevrološka klinika

 

KO za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo

• Naročanje in obiski

• O nas

• Navodila

 

Klinični oddelek za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo

Na Kliničnem oddelku za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo (KO VNINT) diagnosticirajo in zdravijo možgansko-žilne bolezni (možgansko kap). V okviru te klinične enote je tudi Oddelek za intenzivno nevrološko terapijo, kjer se zdravijonajtežji nevrološki bolniki, ne glede na osnovno diagnozo in oddelek Enota za možgansko kap, kjer zdravijo bolnike z možgansko kapjo s pomočjo večdisciplinarnega tima v skladu z najnovejšimi strokovnimi smernicami.

Ambulantna dejavnost oddelka, ki je  namenjena bolnikom z različnimi nevrološkimi obolenji, predvsem pa  bolnikom z možganskožilnimi boleznimi, se izvaja na Polikliniki. Pomemben del dejavnosti oddelka predstavlja tudi ultrazvočna diagnostika bolezni vratnih in možganskih  arterij. 

Več o našem oddelku si lahko preberete na strani O nas.

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na našem Kliničnem oddelku lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Kje se nahajamo?

KO za vask. nevrol. in intenz. nevrol. terapijo se nahaja na dveh lokacijah: v stavbi Nevrološke klinike in na Polikliniki.

Kako do nas?

Do naše lokacije najlažje prispete z mestnim avtobusom št. 2, 9, 11, 20, 25 (postajališče Klinični center), v bližini je tudi postajališče Hrvatski trg (št. 5).

Če potujete z avtomobilom, vam svetujemo, da si olajšate iskanje parkirnega mesta z uporabo ene od dveh bližnjih parkirnih hiš (PH ŠENTPETER in PH MEKSIKO) ali pa prosto mesto poiščete pri enem izmed mnogih zasebnih plačljivih parkirišč.

V bližini se nahaja tudi železniška postaja (Ljubljana Vodmat).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA VASKULARNO NEVROLOGIJO IN INTENZIVNO NEVROLOŠKO TERAPIJO
Zaloška cesta 2
1000 Ljubljana

T: (01) 522 30 71

poliklinika.JPG
Stavba Poliklinike

PREDSTOJNIK

izr.prof. dr. Janja Pretnar Oblak, dr.med.
T: (01) 522 37 38
Fax: (01) 522 22 08
 
GLAVNA MEDICINSKA SESTRE

Alenka Škerjanec Hodak, dipl. m. s.