Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove

• Naročanje in obiski

• Navodila v času epidemije SARS-CoV-2 / COVID-19

 

KO za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove (Pediatrija)

Naročanje

 Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled, na poseg ali pa obiskujete svoje bližnje:

  • kontaktne podatke in
  • podatke o naročanju.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite na kontaktno telefonsko številko ambulante v času naročanja.

AMBULANTNI DEL
 
Endokrinološka ambulanta

V ambulanti opravljamo preiskave nizke/visoke rasti, motenj pubetretnega razvoja, prekomerne poraščenosti, osteoporoze, preglede ščitnice, vodenje sladkorne bolezni v otroštvu, presnovnih motenj, kot je hiperholesterolemija, hipoglikemija, fenilketonurija.

Lokacija Kontakt

Klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove
Pediatrična klinika, P2
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 92 44
E: endo.pek(at)kclj.si

Naročanje

  • Osebno: Vsak delavnik od 9.00 do 14.00 ure se lahko oglasite v Endokrinološki ambulanti v P2 Pediatrične klinike zgoraj navedenem naslovu. S seboj prinesite napotnico, zdravstveno kartico in morebitne izvide do sedaj opravljenih preiskav.
  • Po pošti: Napotno listino z morebitnimi že opravljenimi izvidi pošljite na zgoraj navedeni naslov in dopišite svojo številko. Po opravljeni triaži napotne listine boste prejeli vabilo na pregled z datumom.
  • Po telefonu: za prvi pregled, kontrolni pregled, prenaročanje prvega pregleda se lahko naročite vsak delovni dan od 8. do 10. ure in od 13. do 15. ure na kontaktno telefonsko številko.
  • Po e-pošti: Napotnico lahko pošljete na zgoraj navedeni elektronski naslov. Po opravljeni triaži napotne listine vas bomo obvestili o datumu in času pregleda.

 

OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana!

 
Genetska ambulanta

V Genetski ambulanti izvajamo genetsko diagnostiko in svetovanje.

Lokacija Kontakt

Klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove
Pediatrična klinika,
visoko pritličje,
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 9244
E: pediatrija.metabolizem.genetika(at)kclj.si

Naročanje

  • Osebno: Vsak delavnik od 9.00 do 14.00 se lahko oglasite v Genetski ambulanti v P2 na zgoraj navedenem naslovu.. S seboj prinesite napotno listino, zdravstveno kartico in in morebitne izvide do sedaj opravljenih preiskav.
  • Po pošti: Napotno listino  z morebitnimi že opravljenimi izvidi pošljite na zgoraj navedeni naslov  in dopišite svojo številko. Po opravljeni triaži napotne listine, vas bomo obvestili o datumu in času pregleda.
  • Po telefonu: prvi pregled, kontrolni pregled, prenaročanje prvega pregleda se lahko naročite vsak delovni dan od 8.00 do 10.00 ure in od 13.00 do 15.00 ure na kontaktno telefonsko številko.
  • Po e-pošti: Napotnico lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov zgoraj navedeni naslov. Po opravljeni triaži napotnice vas bomo obvestili o datumu in času pregleda.

 

OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana!

 
 

Redke bolezni

V Priporočilu o evropskem ukrepanju na področju redkih bolezni, ki ga je izdal Svet Evropske unije, so pozvali vse države članice EU k usmerjeni in organizirani obravnavi redkih bolezni.

redke-bolezni-pop.jpg

Ena od oblik pomoči bolnikom so informacijske kontaktne točke in linije pomoči, ki v državah EU poskušajo bolnikom, pa tudi medicinskemu osebju, družinam in drugim deležnikom pomagati z usmerjenimi informacijami na področju redkih bolezni. V Pediatrični kliniki zagotavljamo možnost telefonskega ali elektronskega stika s koordinatorjem za redke bolezni. Ustanovitev Nacionalne kontaktne točke za redke bolezni je podprlo Ministrstvo za zdravje.

Informacije in vprašanja lahko posredujete na telefonsko številko E: 080 88 45, vsak delovni dan od 11.00 do 15.00, ali po elektronski pošti redke.bolezni@kclj.si.

Kako se naročite, kako na obisk?

Način naročanja je za vsak klinični oddelek ali službo nekoliko drugačen, zato si o naročanju v ustreznem kliničnem oddelku preberite na podstraneh. Podobno velja za čase in navodila pri obiskovanju vaših bližnjih. Za obiskovalce smo pripravili zloženko s koristnimi napotki.

V bolnišnici delujeta Bolnišnična šola Ledina in bolnišnični oddelek vrtca Vodmat. Bolnišnična šola izvaja vzgojno-izobraževalne dejavnosti za otroke in mladostnike (osnovna in srednja šola) na Pediatrični kliniki in na ostalih otroških oddelkih UKCL. Za podrobnejše informacije o Bolnišnični šoli sledite spodnji povezavi: Bolnišnična šola.

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naših klinik preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite po telefonu oziroma se v treh dneh opravičite pisno ali po elektronski pošti in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA ENDOKRINOLOGIJO, DIABETES IN BOLEZNI PRESNOVE
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 70

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNIK
Tadej
prof. dr. Tadej Battelino, dr. med.
T: (01) 522 92 35
 
GL. MED. SESTRA
Barbara Murn Berkopec, dipl.m.s.
T: (01) 522 87 90