Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko

• Naročanje in obiski

• O nas

 

KO za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko (Pediatrija)

Naročanje in obiski

 Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled ali na poseg:

  • kontaktne podatke in
  • podatke o naročanju.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite na (01) 522 92 43 med 8.30 in 11. uro ter od 14. do 15. ure.

Ambulanta za bolezni prebavil Naročanje

V ambulanti za bolezni prebavil izvajamo specialistične ambulantne preglede otrok z boleznimi prebavil, jeter in težav pri hranjenju.

 
Enota za funkcionalno diagnostiko Naročanje

V funkcionalni diagnostiki izvajamo preiskave prebavil kot so pH-metrija, bilimetrija, impedanca, anorektalna manometrija in obremenitvene teste: dihalni test za obremenitev z laktozo in fruktozo ter krvni test obremenitev z laktozo.

 
Bolniški oddelek Naročanje

Pred obiskom svojih bližnjih vas prosimo, da si preberete pravila in nasvete za obiskovalce.

 
 

Redke bolezni

V Priporočilu o evropskem ukrepanju na področju redkih bolezni, ki ga je izdal Svet Evropske unije, so pozvali vse države članice EU k usmerjeni in organizirani obravnavi redkih bolezni.

redke-bolezni-pop.jpg

Ena od oblik pomoči bolnikom so informacijske kontaktne točke in linije pomoči, ki v državah EU poskušajo bolnikom, pa tudi medicinskemu osebju, družinam in drugim deležnikom pomagati z usmerjenimi informacijami na področju redkih bolezni. V Pediatrični kliniki zagotavljamo možnost telefonskega ali elektronskega stika s koordinatorjem za redke bolezni. Ustanovitev Nacionalne kontaktne točke za redke bolezni je podprlo Ministrstvo za zdravje.

Informacije in vprašanja lahko posredujete na telefonsko številko E: 080 88 45, vsak delovni dan od 11.00 do 15.00, ali po elektronski pošti redke.bolezni@kclj.si.

Kako se naročite, kako na obisk?

Način naročanja je za vsak klinični oddelek ali službo nekoliko drugačen, zato si o naročanju v ustreznem kliničnem oddelku preberite na podstraneh. Podobno velja za čase in navodila pri obiskovanju vaših bližnjih. Za obiskovalce smo pripravili zloženko s koristnimi napotki.

V bolnišnici delujeta Bolnišnična šola Ledina in bolnišnični oddelek vrtca Vodmat. Bolnišnična šola izvaja vzgojno-izobraževalne dejavnosti za otroke in mladostnike (osnovna in srednja šola) na Pediatrični kliniki in na ostalih otroških oddelkih UKCL. Za podrobnejše informacije o Bolnišnični šoli sledite spodnji povezavi: Bolnišnična šola.

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naše klinike preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg  oziroma paciente, ki so pri nas hospitalizirani. Preberite tudi Navodila in priporočila za obiskovalce ter stran Otroci v bolnicah UKC Ljubljana.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite na (01) 522 92 43 oziroma se v treh dneh opravičite in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA GASTROENTEROLOGIJO, HEPATOLOGIJO IN NUTRICIONISTIKO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 37 00

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNIK
prof. dr. Rok Orel, dr. med.
T: (01) 522 93 55
Fax: (01) 522 40 34
 
GL. MED. SESTRA
Erika Šmid, dipl. m. s.
T: (01) 522 87 95
Fax: (01) 522 40 34