Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za intenzivno terapijo otrok

• Pogled naprej

• Laparoskopska odstranitev tumorja

 

Klinični oddelek za intenzivno terapijo otrok

Na KO za intenzivno terapijo otrok se zdravijo vsi otroci po težjih kirurških posegih, ki zahtevajo takšen način zdravljenja ter vsi kritično bolni in življenjsko ogroženi otroci, ki potrebujejo umetno podporo posameznih organov, ne glede na naravo bolezni. Sem sodi uporaba umetnih pljuč, dolgotrajni zunajtelesni krvni obtok, umetna ledvica in uporaba vseh sodobnih načinov elektronskega nadzora delovanja srca in obtočil.

Varna in kakovostna oskrba otrok je temeljno načelo delovanja našega oddelka. Za otroke skrbi ekipa izkušenih zdravnikov in medicinskih sester. Ob tem sodelujemo s specialisti ostalih strok. V zdravljenju kolikor je le mogoče vključujemo tudi starše otrok in jim nudimo psihološko podporo.

Za kritično bolne otroke od rojstva do 14. leta starosti s posebno medicinsko ekipo opravljamo sekundarne prevoze z reševalnim avtomobilom ali helikopterjem iz vse Slovenije.

KJE SE NAHAJAMO?

Klinični oddelek se nahaja v novi stavbi Pediatrične klinike na Bohoričevi 20.

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove.

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje.

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA INTENZIVNO TERAPIJO OTROK
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 48 29

pediatrija.jpg
Stavba Pediatrične klinike

PREDSTOJNIK
doc. dr. Petja Fister, dr. med.
 
GL. MED. SESTRA
Matjana
Matjana Koren Golja, dipl. m. s., univ. dipl. org.
T: 01 522 71 04
Fax: 01 522 11 09