Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za nefrologijo

• Naročanje in obiski

• Navodila

 

Klinični oddelek za nefrologijo (Pediatrija)

Na KO za nefrologijo Pediatrične klinike obravnavamo otroke z boleznimi sečil. Izvajamo diagnostično terapevtske postopke, preventivo ter zdravstveno vzgojno delo.

Na našem oddelku obravnavamo otroke z:

  • okužbami in prirojenimi nepravilnostmi sečil,
  • motjami mikcije,
  • arterijsko hipertenzijo,
  • glomerularnimi in tubularnimi bolezni,
  • cističnimi bolezni ledvic ter
  • ledvičnimi kamni.

Obravnavamo tudi otroke z akutno ledvično odpovedjo ter v sodelovanju z drugimi oddelki izvajamo akutno nadomestno zdravljenje ledvične odpovedi (peritonealna dializa in hemodializa). Obravnavamo ter vodimo tudi otroke s kronično ledvično boleznijo ter za otroke v Centru za otroško dializo izvajamo nadomestno zdravljenje ledvične odpovedi.

Dejavni smo tudi pri transplantaciji ledvic, kjer vse primerne otroke uvrstimo na transplantacijsko listo, ter jih po transplantaciji ledvic tudi samostojno zdravimo.

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na našem kliničnem oddelku lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Ob prihodu na kliniko 10 minut pred uro, ob kateri ste naročeni, potrdite svoj prihod na zdravkomatu, ki se nahaja v spodnjem pritličju (P2) desno ob sprejemnem pultu. Tja pridete po stopnicah navzdol ali z dvigalom na desni strani avle. Kartico zdravstvenega zavarovanja vstavite v označeno režo na zdravkomatu. Vse potrebne informacije se bodo izpisale na zaslonu.

Kje se nahajamo?

KO za nefrologijo se nahaja v 2. nadstropju nove stavbe Pediatrične klinike na Bohoričevi 20. Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice.

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove.

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje.

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA NEFROLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 38 42

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNICA

izr. prof. dr. Tanja Kersnik Levart, dr. med.
T: (01) 522 96 75
 
GLAVNA MEDICINSKA SESTRA

Mojca Bremec, dipl.m.s.
T: (01) 522 7195