Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za neonatologijo

• Naročanje in obiski

• O nas

 

Klinični oddelek za neonatologijo

V KO za neonatologijo izvajamo intenzivno diagnostično obravnavo in zdravljenje bolnih novorojenčkov. Opravljamo transport bolnih novorojenčkov iz vseh slovenskih porodnišnic. Izvajamo diagnostiko in zdravljenje različnih bolezenskih stanj pri novorojenčkih in razvijamo različna neonatalna subspecialna področja.

Bolniški oddelek je opremljen s 14 inkubatorji, ogrevanimi in navadnimi ležišči s sodobno medicinsko opremo za intenzivno obravnavo novorojenčkov. Otroci so oskrbovani po principih celostne individualizirane razvojne obravnave. Z njimi so hospitalizirane matere, ki so vključene v obravnavo svojih otrok in se pod vodstvom strokovnjakov priučijo postopkov nege otroka.

Vabimo vas tudi k ogledu predstavitvenega videa oddelka in k obisku spletne strani Društva za pomoč bolnim novorojenčkom Prvi koraki, ki je bilo ustanovljeno z namenom pomagati bolnim novorojenčkom in njihovim družinam pri zagotavljanju sodobne, kakovostne in pacientom čim prijaznejše zdravstvene obravnave.

KONEO_video_QR_koda.png

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na našem kliničnem oddelku lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski.

Ob prihodu na kliniko 10 minut pred uro, ob kateri ste naročeni, potrdite svoj prihod na zdravkomatu, ki se nahaja v spodnjem pritličju (P2) desno ob sprejemnem pultu. Tja pridete po stopnicah navzdol ali z dvigalom na desni strani avle. Kartico zdravstvenega zavarovanja vstavite v označeno režo na zdravkomatu. Vse potrebne informacije se bodo izpisale na zaslonu.

Kje se nahajamo?

KO za neonatologijo se nahaja v novi stavbi Pediatrične klinike na Bohoričevi 20.

 

 

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove.

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje.

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

Posodobljeno: 21.07.2023
VIZITKA VIZITKA
KO ZA NEONATOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 74

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNICA
doc. dr. Aneta Soltirovska Šalamon, dr. med.
T: (01) 522 44 86
 
GL. MED. SESTRA
Petra Požar, dipl. m. s.
T: (01) 522 87 96