Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za neonatologijo

• Naročanje in obiski

• O nas

 

KO za neonatologijo

Naročanje in obiski

Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled, na poseg ali pa obiskujete svoje bližnje:

  • kontaktne podatke in
  • podatke o naročanju in obiskih.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite na 01/522 93 48 vsak delovni dan od 8. do 15. ure.

Ambulanta

Ambulanta izvaja sledenje zdravstvenega stanja zahirančkov, nedonošenčkov, novorojenčkov s prirojeno okužbo s citomegalovirusom in motnjami hranjenja.

Lokacija Kontakt

KO za neonatologijo
Pediatrična klinika, P2, ordinacija 18
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 34 01
(ambulanta),
T: 01 522 93 48
(administracija)
E: neon.amb@kclj.si

Naročanje 
Za pregled novorojenčka v Neonatološki ambulanti oddate napotnico, ki vam jo izda osebni pediater:

  • Osebno: Vsak delovni dan se lahko oglasite pri nas med 8. in 15. uro na lokaciji Pediatrična klinika, Neonatalni oddelek, Bohoričeva 20, Ljubljana.
  • Po pošti: Napotnico pošljite na naslov Pediatrična klinika, Neonatološka ambulanta, Bohoričeva 20, 1000 Ljubljana. O datumu vas obvestimo telefonsko (na napotnico pripišite vašo telefonsko številko) ali pa po pošti prejmete vabilo s terminom pregleda. Napotnico zadržimo v ambulanti.
  • Po e-pošti: Na kontaktni e-naslov pošljete skenirano napotnico (obe strani), original pa pošljete po pošti. Za dokončno potrditev datuma pregleda nam morate v skladu z 10. členom Pravilnika o najdaljših dopustnih čakalnih dobah v 5 dneh poslati originalno napotnico.
    OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana!
  • Po faxu: Napotnico lahko pošljete tudi po faxu, F: 01/522 40 35. Prosimo vas, da pošljete obe strani napotnice! Za dokončno potrditev datuma pregleda nam morate v skladu z 10. členom Pravilnika o najdaljših dopustnih čakalnih dobah v 5 dneh poslati originalno napotnico.

Dodatne informacije so na voljo na kontaktni telefonski številki administracije vsak delovni dan med 8. in 15. uro.

Dodatna pojasnila
V kolikor je pregled nujen, se bo za pregled novorojenčka dogovoril otrokov osebni pediater.

Ambulanta deluje pet dni v tednu in deluje brez čakalne dobe za akutno bolne novorojenčke (dogovor med pediatri po telefonu). Letno ambulantno obravnavamo več kot 800 pacientov.

Ob prihodu na Pediatrično kliniko se za ambulantni pregled z napotnico prijavite v Sprejemni službi v spodnjem pritličju (P2). Tja pridete po stopnicah navzdol ali z dvigalom na desni strani avle. Usmerijo vas v Neonatološko ambulanto (soba št. 18) ali v ultrazvočno preiskovalnico (soba št. 44).

Publikacije za starše:
www.prvikoraki.si
 

 
Hospitalni oddelek
Lokacija Kontakt Obiski

KO za neonatologijo
Pediatrična klinika, Etaža: N1
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 92 74 Vsak dan:
 11:00 - 19:00

Obiski so možni po dogovoru z osebjem.

Sprejem
Sprejem na neonatalni oddelek je možen kadarkoli, 24 ur na dan vse dni v tednu. Za sprejem se lahko  pediater primarne, sekundarne ali terciarne ravni dogovori s specialistom  neonatologom telefonsko vsak delavnik od  8. do 20. ure ali z dežurnim pediatrom vsak delavnik od 20. do 8. ure oz. med vikendom in prazniki.

Telefonska številka zdravnika neonatologa: 01 522 87 60.

Telefonska številka dežurnega pediatra na Pediatrični kliniki: 01 522 88 57.

Navodila in obvestila:

Matere, ki so sprejete k svojemu otroku, se o sprejemu pogovorijo z medicinsko sestro; ob sprejemu prejmejo posebna navodila.  

Na obisk k otroku lahko prideta oba starša, vendar prosimo, da sta ob otroku hkrati le v kolikor to razmere s strani drugih bolnikov v prostoru dopuščajo in glede na delo na oddelku (dogovor s sobno sestro). Sorojenci lahko pridejo na obisk za kratek čas v kolikor so zdravi. Vljudno prosimo, da otroka ne obiskuje nihče, ki preboleva akutno okužbo dihal, saj s tem okužbi izpostavlja svojega otroka in druge.

Prosimo, da upoštevate pravila, ki veljajo za bolnišnično okolje in z glasnim govorjenjem, mobilnimi in drugimi elektronskimi napravami ne motite bolnih otrok in dela medicinskega osebja.

 
 

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naše enote preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg  oziroma paciente, ki so pri nas hospitalizirani. Preberite tudi Navodila in priporočila za obiskovalce ter stran Otroci v bolnicah UKC Ljubljana.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite po telefonu (01/522 92 39) oziroma v treh dneh pokličite v ambulanto na tel. št. 01 522 34 01 in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA NEONATOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 74

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20
PREDSTOJNICA
prof. dr. Darja Paro Panjan, dr. med.
T: (01) 522 86 51
 
GL. MED. SESTRA
Andreja Bašnec, dipl. m. s.
T: (01) 522 87 96
 
OBVESTILA OBVESTILA