Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za neonatologijo

• Naročanje in obiski

• O nas

 

KO za neonatologijo

Naročanje in obiski

Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled, na poseg ali pa obiskujete svoje bližnje:

  • kontaktne podatke in
  • podatke o naročanju in obiskih.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite na 01/522 93 48 vsak delovni dan od 8. do 15. ure.

Neonatološka ambulanta Naročanje

Ambulanta izvaja sledenje zdravstvenega stanja zahirančkov, nedonošenčkov, novorojenčkov s prirojeno okužbo s citomegalovirusom in motnjami hranjenja.

 
Hospitalni oddelek
Lokacija Kontakt Obiski

KO za neonatologijo
Pediatrična klinika, Etaža: N1
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 92 74 Vsak dan:
 11:00 - 19:00

Obiski so možni po dogovoru z osebjem.

Sprejem
Sprejem na neonatalni oddelek je možen kadarkoli, 24 ur na dan vse dni v tednu. Za sprejem se lahko  pediater primarne, sekundarne ali terciarne ravni dogovori s specialistom  neonatologom telefonsko vsak delavnik od  8. do 20. ure ali z dežurnim pediatrom vsak delavnik od 20. do 8. ure oz. med vikendom in prazniki.

Telefonska številka zdravnika neonatologa: 01 522 87 60.

Telefonska številka dežurnega pediatra na Pediatrični kliniki: 01 522 88 57.

Navodila in obvestila:

Matere, ki so sprejete k svojemu otroku, se o sprejemu pogovorijo z medicinsko sestro; ob sprejemu prejmejo posebna navodila.  

Na obisk k otroku lahko prideta oba starša, vendar prosimo, da sta ob otroku hkrati le v kolikor to razmere s strani drugih bolnikov v prostoru dopuščajo in glede na delo na oddelku (dogovor s sobno sestro). Sorojenci lahko pridejo na obisk za kratek čas v kolikor so zdravi. Vljudno prosimo, da otroka ne obiskuje nihče, ki preboleva akutno okužbo dihal, saj s tem okužbi izpostavlja svojega otroka in druge.

Prosimo, da upoštevate pravila, ki veljajo za bolnišnično okolje in z glasnim govorjenjem, mobilnimi in drugimi elektronskimi napravami ne motite bolnih otrok in dela medicinskega osebja.

 
 

Redke bolezni

V Priporočilu o evropskem ukrepanju na področju redkih bolezni, ki ga je izdal Svet Evropske unije, so pozvali vse države članice EU k usmerjeni in organizirani obravnavi redkih bolezni.

redke-bolezni-pop.jpg

Ena od oblik pomoči bolnikom so informacijske kontaktne točke in linije pomoči, ki v državah EU poskušajo bolnikom, pa tudi medicinskemu osebju, družinam in drugim deležnikom pomagati z usmerjenimi informacijami na področju redkih bolezni. V Pediatrični kliniki zagotavljamo možnost telefonskega ali elektronskega stika s koordinatorjem za redke bolezni. Ustanovitev Nacionalne kontaktne točke za redke bolezni je podprlo Ministrstvo za zdravje.

Informacije in vprašanja lahko posredujete na telefonsko številko E: 080 88 45, vsak delovni dan od 11.00 do 15.00, ali po elektronski pošti redke.bolezni@kclj.si.

Kako se naročite, kako na obisk?

Način naročanja je za vsak klinični oddelek ali službo nekoliko drugačen, zato si o naročanju v ustreznem kliničnem oddelku preberite na podstraneh. Podobno velja za čase in navodila pri obiskovanju vaših bližnjih. Za obiskovalce smo pripravili zloženko s koristnimi napotki.

V bolnišnici delujeta Bolnišnična šola Ledina in bolnišnični oddelek vrtca Vodmat. Bolnišnična šola izvaja vzgojno-izobraževalne dejavnosti za otroke in mladostnike (osnovna in srednja šola) na Pediatrični kliniki in na ostalih otroških oddelkih UKCL. Za podrobnejše informacije o Bolnišnični šoli sledite spodnji povezavi: Bolnišnična šola.

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naše enote preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg  oziroma paciente, ki so pri nas hospitalizirani. Preberite tudi Navodila in priporočila za obiskovalce ter stran Otroci v bolnicah UKC Ljubljana.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite po telefonu (01/522 92 39) oziroma v treh dneh pokličite v ambulanto na tel. št. 01 522 34 01 in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA NEONATOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 74

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNICA
prof. dr. Darja Paro Panjan, dr. med.
T: (01) 522 86 51
 
GL. MED. SESTRA
Petra Požar, dipl. m. s.
T: (01) 522 87 96