Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

KO za otroško hematologijo in onkologijo

• Naročanje in obiski

 

KO za otroško hematologijo in onkologijo

Naročanje in obiski

Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled, na poseg ali pa obiskujete svoje bližnje:

  • kontaktne podatke in
  • podatke o naročanju in obiskih.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite na (01) 522 92 39 vsak delovni dan od 8. do 15. ure.

Bolniški oddelki

Pred obiskom svojih bližnjih vas prosimo, da si preberete pravila in nasvete za obiskovalce.

Lokacija Kontakt Obiski

Klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo
Nova stavba Pediatrične klinike, 3. nadstropje
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 92 15 Vsak dan:
 11:00 - 17:00

Naročanje

Naročanje za sprejem v bolnišnico poteka preko hemato-onkološke ambulante na pediatrični kliniki, Bohoričeva 20, 1000 Ljubljana. Dosegljivi smo na telefonski številki (01) 522 9239 med 8. in 10. ali med 13 in 15. uro ali na elektronskem naslovu E: hemato.pek@kclj.si.


Prenaročanje

Prenaročanje poteka  preko telefonske številke (01) 522 9239 med 8. in 10 ali med 13. in 15. uro ali preko elektronskega naslova E: hemato.pek@kclj.si.

 

 
 
AMBULANTNI DEL
 
Ambulanta za hematološke in onkološke bolnike Naročanje

V hemato-onkološki ambulanti pediatrične klinike opravljamo prve in kontrolne preglede otrok in mladostnikov  s sumom na ali s potrjenimi onkološkimi boleznimi, krvnimi boleznimi in z motnjami strjevanja krvi ter izvajamo ambulantne oblike zdravljenja.  Redno ambulantno spremljamo otroke in mladostnike po zaključenem zdravljenju.  Izvajamo tudi preglede otrok pred sprejemom na KO za otroško hematologijo in onkologijo.

 
 

Redke bolezni

V Priporočilu o evropskem ukrepanju na področju redkih bolezni, ki ga je izdal Svet Evropske unije, so pozvali vse države članice EU k usmerjeni in organizirani obravnavi redkih bolezni.

redke-bolezni-pop.jpg

Ena od oblik pomoči bolnikom so informacijske kontaktne točke in linije pomoči, ki v državah EU poskušajo bolnikom, pa tudi medicinskemu osebju, družinam in drugim deležnikom pomagati z usmerjenimi informacijami na področju redkih bolezni. V Pediatrični kliniki zagotavljamo možnost telefonskega ali elektronskega stika s koordinatorjem za redke bolezni. Ustanovitev Nacionalne kontaktne točke za redke bolezni je podprlo Ministrstvo za zdravje.

Informacije in vprašanja lahko posredujete na telefonsko številko E: 080 88 45, vsak delovni dan od 11.00 do 15.00, ali po elektronski pošti redke.bolezni@kclj.si.

Kako se naročite, kako na obisk?

Način naročanja je za vsak klinični oddelek ali službo nekoliko drugačen, zato si o naročanju v ustreznem kliničnem oddelku preberite na podstraneh. Podobno velja za čase in navodila pri obiskovanju vaših bližnjih. Za obiskovalce smo pripravili zloženko s koristnimi napotki.

V bolnišnici delujeta Bolnišnična šola Ledina in bolnišnični oddelek vrtca Vodmat. Bolnišnična šola izvaja vzgojno-izobraževalne dejavnosti za otroke in mladostnike (osnovna in srednja šola) na Pediatrični kliniki in na ostalih otroških oddelkih UKCL. Za podrobnejše informacije o Bolnišnični šoli sledite spodnji povezavi: Bolnišnična šola.

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naše enote preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg  oziroma paciente, ki so pri nas hospitalizirani. Preberite tudi Navodila in priporočila za obiskovalce ter stran Otroci v bolnicah UKC Ljubljana.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite na (01) 522 92 39 oziroma se v treh dneh opravičite in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
KO ZA OTROŠKO HEMATOLOGIJO IN ONKOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 15

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNIK
doc. dr. Lidija Kitanovski, dr. med.
T: (01) 522 86 53
 
GL. MED. SESTRA
Marjanca Rožič, dipl.m.s.
T: (01) 522 87 98