Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

Služba za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo

• Naročanje in obiski

 

Služba za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo (Pediatrija)

Naročanje in obiski

Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled, na poseg ali pa obiskujete svoje bližnje:

 • kontaktne podatke in
 • podatke o naročanju in obiskih.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite  vsak delavnik med 8. in 10. uro in med 13. in 15. uro na (01) 522 92 46 (za specialistične ambulante) ali na (01) 522 92 77 (za hospitalni oddelek).

Specialistična ambulanta

V naši enoti delujejo naslednje ambulante:

 • Alergološka ambulanta,
 • Revmatološka ambulanta in
 • Imunološka ambulanta.
Lokacija Kontakt

Služba za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo
Pediatrična klinika, P2
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 92 46 (informacije, kontrolni pregled, prenaročanje)
E: 0

Naročanje
Datum kontrolnega pregleda v ambulanti dobi otrok ob prejšnjem obisku. V kolikor je od termina pregleda preteklo dlje časa ali v primeru, da je bilo zdravljenje zaključeno, je za ponovni pregled potrebno ponovno poslati originalno napotnico na kontaktni naslov.

Naročanje na prvi ali kontrolni pregled je možno na več načinov:

 • Po pošti: originalno napotnico (v celoti izpolnjeno) z morebitnimi že opravljenimi izvidi pošljite na naslov (Pediatrična klinika , Alergološka ambulanta, Revmatološka ambulanta oz. Imunološka ambulanta, Bohoričeva 20, 1000 Ljubljana) in dopišite svojo telefonsko številko. Zdravnik določi datum pregleda in pacient prejme vabilo z datumom. Napotnico zadržimo v ambulanti.
 • Osebno: vsak delavnik od 9. do 14. ure se lahko oglasite v Alergološki , revmatološki oziroma imunološki ambulanti v nizkem pritličju (P2) Pediatrične klinike na Bohoričevi 20 v Ljubljani. S seboj prinesite napotnico. Termin za obisk boste dobili naknadno po pošti.
 • Po e-pošti: napotnico za pregled lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov alergologija.pk@kclj.si ali revmatologija.pk@kclj.si ali imunologija.pk@kclj.si (odvisno od navedene specialnosti na napotnici), vendar bomo tako poslano napotnico samo uvrstili v čakalno knjigo. Za določitev datuma pregleda in uvrstitev v naročniško knjigo nam morate v skladu z 10. členom Pravilnika o najdaljših dopustnih čakalnih dobah v 5 dneh po pošti poslati originalno napotnico.
  OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana! 

Vsako napotnico v naših ambulantah pregleda zdravnik in okvirno določi datum glede na stopnjo nujnosti, zato datumov za prvi pregled ne dajemo po telefonu.

Prenaročanje je možno na dva načina:

 • Po telefonu: prenaročanje poteka v skladu z navodili preko telefonske številke 01 522 92 46 vsak delavnik med 8. do 10. uro in med 13. in 15. uro.
 • Po e-pošti: pošljite nam sporočilo na naslov alergologija.pk@kclj.si ali revmatologija.pk@kclj.si ali imunologija.pk@kclj.si (odvisno od navedene specialnosti na napotnici ).
  OPOZORILO: Vsebina elektronske pošte na poti med pošiljateljem in naslovnikom ni varovana!

 

 
Bolniški oddelek

Pred obiskom svojih bližnjih vas prosimo, da si preberete pravila in nasvete za obiskovalce.

Lokacija Kontakt Obiski

Služba za alergologijo,
revmatologijo in klinično imunologijo
Pediatrična klinika,4. nadstropje,
Bohoričeva 20
1000 Ljubljana

T: 01 522 92 77 E: 0 Vsak dan:
 11:00 - 19:00

Naročanje na hospitalizacijo poteka preko specialistične ambulante po telefonu vsak dan od ponedeljka do nedelje med 7. in 19.  uro.

Prenaročanje je možno po telefonu vsak dan od ponedeljka do nedelje med 7. in 19. uro.

V naši hospitalni enoti so obiski vsak dan med 11. in 19. uro. Obiskovalci morajo biti zdravi in obiski sorojencev niso priporočljivi oziroma morajo biti predhodno dogovorjeni z zdravstvenim osebjem oddelka, ker na oddelku zdravimo otroke s težkimi imunskimi obolenji.

 
 

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naše enote preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg  oziroma paciente, ki so pri nas hospitalizirani. Preberite tudi Navodila in priporočila za obiskovalce ter stran Otroci v bolnicah UKC Ljubljana.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite po telefonu oziroma se v treh dneh opravičite pisno ali po elektronski pošti in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA ZA ALERGOLOGIJO, REVMATOLOGIJO IN KLINIČNO IMUNOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 77 (hospital)
T: (01) 522 92 46 (ambulanta)

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20
VODJA
Tadej
prof. dr. Tadej Avčin, dr. med.
T: (01) 522 96 42
 
GL. MED. SESTRA
Matejka Hren, viš. med. ses., univ. dipl. org.
T: (01) 522 87 94
 
OBVESTILA OBVESTILA