Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

Služba za dietoterapijo in bolniško prehrano

• O nas

 

Služba za dietoterapijo in bolniško prehrano (Pediatrija)

Služba za dietoterapijo in bolniško prehrano izvaja prehransko obravnavo in podporo bolnikom (organizacija, priprava, razdeljevanje hrane za hospitalizirane bolnike in njihove spremljevalce in prehransko svetovanje,...) kot sestavni del njihovega hospitalnega zdravljenja, nege in oskrbe.

V Dietni posvetovalnici nudimo prehransko svetovanje staršem otrok, napotenih iz oddelkov in specialističnih ambulant. Poleg svetovanja pripravljamo navodila za prehrano pri različnih bolezenskih stanjih in izdelamo individualne jedilnike, kadar je to potrebno. 

Kako se naročite?

Starši hospitaliziranih bolnikov, katerim je bila s strani zdravnika predpisana dietoterapija, vi pa niste prepričani, da boste doma zmogli izvajati dietoterapijo, lahko kadarkoli pred odhodom domov, zaprosite zdravnika na oddelku za posvet s kliničnim dietetikom. Zdravnik bo izdal konziliarno napotnico, na oddelku pa bodo medicinske sestre uredile da boste napoteni v dietno posvetovalnico k dietetiku, še v času hospitalizacije.

Če ste bili ali hodite na preglede v specialistične ambulante Pediatrične klinike, za naročanje v dietno posvetovalnico Službe za dietoterapijo in bolniško prehrano potrebujete napotnico, ki jo izda eden od pediatrov specialistov iz Pediatrične klinike. Zunanjih napotnic lečečih zdravnikov zaenkrat ne sprejemamo. Če ob odhodu iz specialistične ambulante niste dobili datuma posveta pri kliničnem dietetiku, in/ali le ta ni zapisan na ambulantnem zapisniku, imate pa izdano ustrezno napotnico, se morate naročiti sami. Za naročanje lahko pokličite vsak delovni dan na telefonsko številko 01 522 3408.

Ob prvem pregledu v naši Dietni posvetovalnici s seboj prinesite izpolnjen 3-dnevni prehranski dnevnik (PDF).

Kje se nahajamo?

Služba za dietoterapijo in bolniško prehrano se nahaja v novi stavbi Pediatrične klinike na Bohoričevi 20 v Ljubljani.

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove. 

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje. 

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Ob prihodu na kliniko 15 minut pred uro, ob kateri ste naročeni, potrdite svoj prihod na sprejemnem pultu v spodnjem pritličju (oznaka P2). Tja pridete po stopnicah navzdol ali z dvigalom na desni strani avle. Za prijavo potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in napotnico, ki jo je izdal ob ambulantnem pregledu eden od pediatrov specialistov iz Pediatrične klinike. Dietna posvetovalnica je v pritličju P2- 25.

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA ZA DIETOTERAPIJO IN BOLNIŠKO PREHRANO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 34 08

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

VODJA

Andreja Širca Čampa, univ. dipl. inž. živ. tehnol.
T: (01) 522 34 08