Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

Služba za otroško psihiatrijo

• Naročanje in obiski

• Ambulanta za avtizem

 

Služba za otroško psihiatrijo

V Službi za otroško psihiatrijo obravnavamo otroke z duševnimi motnjami. Terapevtsko delo prežema motivacijski in kognitivno-vedenjski pristop, vključuje pa tudi igralno terapijo, specifične individualne terapije, pomemben del našega dela predstavlja tudi delo s starši in strokovnimi timi, vpletenimi v dolgoročno obravnavo otrok.

V okviru naše službe deluje tudi Ambulanta za avtizem.

Kako se naročite, kako na obisk?

Za naročanje na našem oddelku lahko uporabite več načinov, vsi so predstavljeni na strani Naročanje in obiski, kjer lahko najdete tudi podatke o obiskovanju svojih bližnjih.

Ob prihodu na kliniko 10 minut pred uro, ob kateri ste naročeni, potrdite svoj prihod na zdravkomatu, ki se nahaja v spodnjem pritličju (P2) desno ob sprejemnem pultu. Tja pridete po stopnicah navzdol ali z dvigalom na desni strani avle. Kartico zdravstvenega zavarovanja vstavite v označeno režo na zdravkomatu. Vse potrebne informacije se bodo izpisale na zaslonu.

Kje se nahajamo?

Služba za otroško psihiatrijo se nahaja v stavbi Pediatrične klinike na Bohoričevi 20 in v Mestni otroški bolnišnici na Ulici stare pravde 4 v Ljubljani.

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove.

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje.

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA ZA OTROŠKO PSIHIATRIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana

T: (01) 522 92 69

pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

PREDSTOJNICA

dr. Marija Anderluh, dr. med.
T: (01) 522 86 54
 
GL. MED. SESTRA

mag. Sonja Kovač, viš.med.ses., univ.dipl.org.
T: (01) 522 87 99