Facebook Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

Služba za radiologijo

• Naročanje in obiski

• Navodila

 

Služba za radiologijo (PEDIATRijA)

V Službi za radiologijo izvajamo diagnostične radiološke preiskave pri otrocih do vključno 18. leta. Izvajamo rentgenska (RTG) slikanja vseh organskih sistemov in RTG preiskave sečil in prebavnega trakta. Opravljamo ultrazvočne (UZ) preiskave vseh organskih sistemov in magnetnoresonančne (MR) preiskave kostno-mišičnega sistema, trebuha in prsnega koša.

Kako se naročite?

Naročite se lahko na več načinov, ki so predstavljeni na strani Naročanje. Vsem spremljevalcem in staršem otrok do 18. leta svetujemo, da skrbno preberejo Navodila za posamično preiskavo, na katero ste naročeni.

Kje se nahajamo?

Služba za radiologijo se nahaja v novi stavbi Pediatrične klinike na Bohoričevi 20.

Kako do nas?

Glavni vhod v Pediatrično kliniko je z Bohoričeve ulice, na vogalu Bohoričeve in Korytkove.

Od železniške postaje je oddaljena približno 15 minut hoje. 

Pediatrična klinika UKC Ljubljana nima na voljo parkirnih mest za bolnike. Predlagamo parkiranje v parkirni hiši tik ob Pediatrični kliniki (PH MEKSIKO) ali v parkirni hiši na vogalu Zaloške in Njegoševe ulice (PH ŠENTPETER).

Najbližje postajališče mestnega potniškega prometa je postaja Poliklinika, kjer ustavljajo avtobusi proge 9 (Štepanjsko naselje – Trnovo) in 25 (Medvode – Zadobrova). Na postajališču Kliničnega centra pa poleg tega še avtobusi prog 11 (Ježica – Zalog), 20 (Nove Stožice – Fužine), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama).

Na križišču Zaloške in Njegoševe ceste ter na križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice se nahajata postajališči za samopostrežno izposojo koles sistema BicikeLJ.
 

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA ZA RADIOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana
pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20

VODJA SLUŽBE ZA RADIOLOGIJO

Martin Thaler, dr. med.
 
VODJA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV

Polona Muhar, dipl. inž. rad.
T: (01) 522 93 78