Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Pediatrična klinika

 

Služba za radiologijo

• Naročanje in obiski

• Navodila

 

Služba za radiologijo (pediatrija)

Naročanje

Tu lahko najdete podatke, ki jih boste potrebovali, ko k nam pridete na pregled ali na poseg:

  • kontaktne podatke in
  • podatke o naročanju.

Če niste prepričani, kako bi se naročili ali imate dodatna vprašanja, pokličite na (01) 522 92 64 med 9. in 13. uro.

Enota za RTG diagnostiko Naročanje

Izvajamo klasično rentgensko slikanje prsnih organov, trebuha, kostno-mišičnega sistema in rentgenske kontrastne preiskave sečil in prebavnega trakta. Preiskave so prilagojene starosti otroka. Pri tem skrbimo, da otroka z ustrezno zaščitno opremo maksimalno zaščitimo pred ionizirajočim sevanjem.

 
Enota za UZ diagnostiko Naročanje

Opravljamo ultrazvočne preiskave trebuha, kostno-mišičnega sistema, mehkih tkiv, glave, žilja in ugotavljamo prekrvljenost organov. Izvajamo tudi UZ vodene preiskave sečil (UZ mikcijski cistogram), prebavnega trakta (UZ vodena deinvaginacija črevesja), UZ preiskave s kontrastnim sredstvom in UZ vodene punkcije ter biopsije jeter in ledvic. Ultrazvočne preiskave so, po sedaj dostopnih podatkih, povsem varne za otroke.

 
Enota za MR diagnostiko Pokaži podatke

V Službi za radiologijo opravljamo vse MR preiskave kostno-mišičnega sistema, trebuha in prsnega koša. Imamo aparat s širšo odprtino, da se otroci v njem bolje počutijo. Pri mlajših izvajamo preiskave ob pomoči anestezijske ekipe. Preiskave prilagodimo starosti otroka in njegovi bolezni.

 
 

Samoplačniške storitve

Pediatrična klinika izvaja diagnostiko in zdravljenje otrok in mladostnikov od rojstva do dopolnjenega 18. leta starosti.

Posamezni oddelki izvajajo tudi samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru, če to omogočajo kadrovske in prostorske zmogljivosti. Samoplačniških storitev NE izvajamo za osebe, ki so zdravstveno zavarovane v Republiki Sloveniji.

E: uprava.pk@kclj.si

Pomembne informacije

Svetujemo vam, da si pred obiskom naše enote preberete pravice in dolžnosti pacientov  ter nekaj informacij za paciente, ki pridejo k nam na pregled ali poseg.

Če zaradi bolezni otroka ali nepredvidljivega in neodložljivega dogodka ne morete priti na naročeni pregled, nas o tem nemudoma obvestite po telefonu (01) 522 92 64 oziroma se v treh dneh opravičite in dodelili vam bomo drug termin, saj sicer po nepotrebnem podaljšujete čakalno dobo drugim pacientom.

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA ZA RADIOLOGIJO
Bohoričeva ul. 20
1000 Ljubljana
pediatrija.jpg
Pediatrična klinika na Bohoričevi 20
VODJA
mag. Mojca Tomažič, dr. med.
T: (01) 522 92 65
 
VODJA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV
Nuša Kotar, dipl. inž. rad.
T: (01) 522 34 05
 
OBVESTILA OBVESTILA