Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Reševalna postaja

 

Intervencije

 

Delo reševalca

 

Heliport

 

Reševalna postaja

Reševalna postaja UKCL trenutno zaposluje 100 delavcev različnih profilov (diplomirani zdravstveniki, zdravstveni tehniki, vozniki reševalci, avtomehaniki, zdravstveni administratorji, tajnica in svetovalec za nacionalno poklicno kvalifikacijo). Reševalna služba se organizacijsko deli na reševalno službo, izobraževalni center, službo za vzdrževanje vozil in opreme ter upravno administrativno službo. V voznem parku imamo 19 reševalnih vozil, 2 sanitetni vozili, 2 motorja, servisno vozilo in vozilo izobraževalnega centra.

Služba deluje 24 ur na dan 365 dni v letu na področju Mestne občine Ljubljana in 14 sosednjih občin na skupni površini 1470 km2. Na tem območju prebiva in dela ob konicah tudi do 450.000 ljudi. Letno opravimo v povprečju 55 tisoč različno zahtevnih intervencij na terenu. Od leta 2003 je od. 1. maja do 1. novembra na terenu tudi reševalec motorist, ki je aktiviran v najnujnejših primerih, v vidnem delu dneva, in ko je suho.

Poleg rednega dela je med zaposlenimi tudi 19 inštruktorjev, ki so aktivni pri izobraževanjih, kot so tečaji ITLS (International Trauma Life Support), usposabljanje za potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije Zdravstveni reševalec/zdravstvena reševalka, usposabljanje gasilcev/prvih posredovalcev, usposabljanje laikov in ostalih zainteresenih na mnogih strokovnih izobraževanjih.

Več informacij lahko dobite na spletnih straneh www.resevalna-ljubljana.si in www.itls.si.

Kako naročite reševalno vozilo? 

Za prevoz z reševalnim vozilom pokličite na ustrezno številko v spodnji tabeli. 

Vrsta naročila Kontakt
Klici v sili / naročanje nujnih reševalnih prevozov T: 112
Naročanje nenujnih in samoplačniških reševalnih prevozov T: 080 17 84 ali 01 522 23 23

Kje se nahajamo?

Reševalna postaja se nahaja na Zaloški cesti 25 v Ljubljani.

Informacije o heliportu UKCL

Leta 2013 je bil na strehi UKC Ljubljana odprt heliport. Heliport pomeni pomembno pridobitev za paciente v celotni državi in v tujini, saj bolnike s helikopterji lahko prepeljemo neposredno na UKC Ljubljana in s tem prihranimo življenjsko pomembne sekunde. Več podatkov o tej novi pridobitvi lahko najdete na strani Heliport.

VIZITKA VIZITKA
REŠEVALNA POSTAJA
Zaloška cesta 25
1000 Ljubljana

T: (01) 522 22 17

resevalna.jpg
Reševalna postaja

REŠEVALNA POSTAJA
Janez
mag. Janez Kramar
T: (01)548 35 68
 
BV_CerfOznake_EN15224_B