Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

Služba bolniške prehrane in dietoterapije

 

Raziskava

 

Navodila za paciente

 

Služba bolniške prehrane in dietoterapije

Navodila za paciente

V Službi bolniške prehrane in dietoterapije se trudimo, da bi se s kakovostno in okusno pripravljeno hrano čim bolj približali potrebam, željam in okusom bolnikov, istočasno pa stremimo za tem, da bi zadovoljili njihove individualne potrebe.

Prav vsak bolnik v UKC ima vse možnosti, da dobi točno tako hrano, kot jo glede na zdravstveno in prehransko stanje potrebuje in tudi želi. Največkrat se rešitev in s tem zadovoljstvo bolnika s hrano skriva v pravilni izbiri diete in v ta namen naša Služba nudi celo paleto različnih diet (75 različnih kombinacij), dodatkov k prehrani in možnih prirejenosti v okviru posameznih obrokov. 

V kolikor bolnikovih prehranskih potreb nikakor ni mogoče zadovoljiti s standardnimi vrstami diet pa nudimo tudi individualno dieto s posvetom kliničnega dietetika. Le - ta bolnika, na zahtevo medicinskega osebja, obišče na bolniškem oddelku, se pogovori z njim in lečečim zdravnikom ter mu svetuje, katere jedi bi bile najprimernejše glede na njegovo prehransko stanje in omejitve.

Ob dobri komunikaciji zdravstvenega osebja in osebja naše Službe torej ni nobene potrebe, da bi bili bolniki nezadovoljni s prehrano v bolnišnici.

Zavedati pa se moramo, da je hrana v bolnišnici  manj slana,  manj mastna, brez konzervansov in ostrih začimb,  izločeni so toplotni načini priprave hrane, ki so zdravim ljudem še posebej pri srcu (cvrenje, praženje…), zato pa bolj zdrava in primerna za ljudi z različnimi obolenji.

VIZITKA VIZITKA
SLUŽBA BOLNIŠKE PREHRANE IN DIETOTERAPIJE
Zaloška cesta 7
1000 Ljubljana

T: (01) 522 48 11

glavna_stavba_ukc.jpg
Glavna stavba UKC Ljubljana

VODJA
Mojca
Mojca Blatnik, univ. dipl. inž. živ. tehnol.
T: T: (01) 522 48 11, (01) 522 49 58 Fax: (01) 522 34 56