Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

NOVICE

 

Arhiv novic

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Svetovni dan hipertenzije »Spoznaj svoje številke - poznaj svoj krvni tlak« 16.5.2017

Tudi letos bomo 17. maja praznovali Svetovni dan hipertenzije, ki je že kar 13. po vrsti. Uvedla ga je Svetovna liga za hipertenzijo leta 2005 z namenom povečati zavedanje svetovne populacije o nevarnostih »tihe ubijalke«. Letos smo akcijo še dodatno razširili v akcijo Globalnih meritev krvnega tlaka – Mesec meritev maj 2017, tako da celoten mesec maj posvečamo ozaveščanju slovenske populacije o nevarnostih nespoznane in nezdravljene arterijske hipertenzije.

Vabimo vas, da zato v mesecu maju 2017 združimo moči in skupaj opravimo čim večje število meritev krvnega tlaka in s tem vsi skupaj in vsak posameznik prispevamo k večjemu zavedanju o hipertenziji v slovenski populaciji. V ta namen bo na spletni strani www.hipertenzija.org dostopen tudi spletni vprašalnik kamor bi želeli, da vnesete svoje meritve krvnega tlaka in še nekaj dodatnih podatkov. 

V celotnem mesecu maju bodo meritve krvnega tlaka potekale v številnih lekarnah, zdravstvenih domovih (referenčnih ambulantah) po Sloveniji.

Brezplačne meritve krvnega tlaka bodo potekale tudi v pritličju Bolnišnice dr. Petra Držaja in v glavni avli UKC Ljubljana, in sicer v sredo, 17. maja 2017, od 9.00 do 17.00.

Dodatne informacije:
Asist. dr. Jana Brguljan-Hitij, dr. med., predstojnica KO za hipertenzijo Interne klinike UKC Ljubljana in predsednica slovenskega Združenja za hipertenzijo.
E: jana.brguljan@kclj.si
 

Sporočilo za javnost (PDF)