Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

NOVICE

 

Arhiv novic

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Skupne informacije o omejitvah obiskov na dan 12. januarja 12.1.2018

Zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami smo zaradi boljšega nadzora nad epidemiološko situacijo z dnem 10. 1. 2018 omejili obiske v UKC Ljubljana na eno zdravo osebo med 15. in 17. uro.

Na KO za nefrologijo Interne klinike UKC Ljubljana vedno velja prepoved obiskov. Za sorodnike paliativnih bolnikov lahko lečeči zdravnik napiše posebno dovolilnico. Obiski paliativnih bolnikov so omejeni na 30 minut (ena zdrava oseba).

Zaradi izbruha črevesno-nalezljive virusne bolezni velja od 10. 1. 2018 prepoved obiskov na KO za kardiologijo Interne klinike v 7. nadstropju glavne stavbe UKC Ljubljana (Zaloška cesta 7, Ljubljana). Ukrep velja predvidoma do ponedeljka, 15. januarja 2018. Za sorodnike paliativnih bolnikov lahko lečeči zdravnik napiše posebno dovolilnico. Obiski paliativnih bolnikov so omejeni na 30 minut (ena zdrava oseba).

V porodnišnici Ljubljana je od četrtka, 11. januarja 2018 dalje pri pacientkah in novorojenčkih dovoljen le obisk zdravega partnerja, in sicer v urah, določenih za obiske (med 15. in 18. uro). Nosečnice naj na ambulantne preglede in posege prihajajo brez spremstva otrok, le z eno, zdravo osebo.
Obiski v Enoti intenzivne nege in terapije novorojenčkov, KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana so omejeni le na zdrave starše otrok. Do nadaljnjega so ukinjeni obiski sorojencev in starih staršev.

Zaradi povečanega števila bolnikov z okužbami dihal in zaradi boljšega nadzora nad epidemiološko situacijo, z 12. 1. 2018 omejujemo obiske na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in KO za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike. Dovoljen je obisk ene zdrave odrasle osebe ob hospitaliziranem otroku 24 ur ter ene zdrave odrasle osebe, ki pripelje otroka na ambulantni pregled ali sprejem na kliniko. Pri obiskih v Enoti za intenzivno terapijo otrok si pridržujemo pravico, da režim, v dogovoru z lečečim zdravnikom, prilagajamo vsakemu bolniku posebej.

Ukrep smo sprejeli z namenom zagotavljanja varnosti pacientov in zaposlenih.

Hvala za razumevanje.
Služba za odnose z javnostmi
 

BV_CerfOznake_EN15224_B