Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Delo na ljubljanski urgenci konec tedna ter stanje gripe in respiratornih okužb v UKC Ljubljana 12.2.2018

Konec tedna smo v Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike obravnavali 592 poškodovancev, na Internistični prvi pomoči Interne klinike smo pregledali 192 pacientov, na SNMP ZD Ljubljana so pregledali 402 bolnika. Opažamo, da se pojavi gripe in respiratornih okužb še ne zmanjšujejo.

Od petka, 9. februarja do nedelje, 11. februarja 2018 smo na Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike UKC Ljubljana obravnavali 592 poškodovancev, od tega 60 smučarjev, 12 sankačev in 22 poškodovanih v prometnih nesrečah. Na klinične oddelke Kirurške klinike je bilo z UKB sprejetih na zdravljenja 81 bolnikov.

Iz Splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana, ki deluje v prostorih ljubljanske urgence UKC Ljubljana, sporočajo, da so od petka, 9. februarja do danes zjutraj, ponedeljka, 12. februarja, v ambulanti SNMP pregledali 402 bolnika, opravili so 29 nujnih intervencij z reanimobilom na terenu, na terenu so oživljali 6 bolnikov, opravili so 56 nujnih hišnih obiskov, obravnavali so 348 telefonskih klicev in posvetov. Glede na statistike pa opažajo, da je največ dela ob nedeljah in praznikih, ko so vse enote zdravstvenega doma in ambulante koncesionarjev zaprte.

Na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana smo od petka, 9. februarja do nedelje, 11. februarja 2018 pregledali 192 pacientov, od tega smo jih 88 sprejeli v bolnišnico, 104 pa po vseh opravljenih pregledih napotili v domačo oskrbo. Statistično je največje število pregledanih bolnikov na IPP ob ponedeljkih, torkih ter petkih.

V UKC Ljubljana smo v zadnjem tednu obravnavali 100 bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami (teden prej 101); od tega smo imeli prejšnji teden 46 primerov RSV in 57 primerov gripe (33 influenca B in 24 primerov influence A).


Služba za odnose z javnostmi
 

BV_CerfOznake_EN15224_B