Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Vabilo Hop na Grad: vsakič, ko se gibamo, je naš um ostrejši 10.4.2018

Vljudno vas vabimo, da se udeležite 2. dobrodelnega teka Hop na Grad, teka v korist otrok, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana. Dobrodelni tek bo 15. aprila 2018.

Več o teku in prijave nanj najdete na: hopnagrad.si

Kot sporočajo organizatorji 2. dobrodelnega teka Hop na Grad, je bil lanskoletni prvi tek zelo uspešen. Teka se je teka udeležilo preko 700 tekačev, zbrali pa so velik del denarja za nakup gastroskopa za potrebe Kliničnega oddelek za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko Pediatrične klinike.

Letos je prijavljenih je že več kot 530 tekačev, pričakujejo jih še veliko več.

Na 2. teku Hop na Grad bodo zbirali denar za nakup naprave za merjenje zgradbe telesa, predvsem vsebnosti vode, ki jo potrebujejo za zdravljenje ter obravnavo otrok s kronično ledvično boleznijo na Kliničnem oddelku za otroško nefrologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

»Lanskoletni prvi dobrodelni tek Hop na Grad, tek v korist otrok Pediatrične klinike, je odlično uspel. Teklo je preko 700 tekačev, uspeli pa smo kupiti otroški gastroskop. Spodbujeni z uspešno izvedenim dogodkom in odličnim vzdušjem na teku, smo se odločili, da letos organiziramo 2. Hop na Grad. Pri organizaciji nam zelo aktivno pomagajo partnerji, kot je športno društvo Povodni mož in drugi,  brez katerih izvedba ne bi bila mogoča. Navkljub nesebični pomoči parterjev, zahteva organizacija takšnega dogodka veliko prostega časa uzaposlenih na Pediatrični kliniki. Zato nas veseli, da bo letos teklo še več tekačev, saj pozitivni odzivi upravičijo ves vloženi trud,« je pojasnil doc. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo na Pediatrični kliniki.

 
Glavna pobudnika dobrodelnega teka sta doc. dr. Damjan Osredkar, dr. med., in dr. Nina Battelino, dr. med., s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki. Čeprav spomladi v Sloveniji poteka več tekov, tudi dobrodelne narave, Hop na Grad že sodi med najbolj obiskane tekaške dogodke te pomladi in organizatorji računajo, da se bo prireditev skozi leta hitro razvijala. 
  

»Zavedamo se, da smo s svojim tekom v družbi velikih, kot sta Istrski maraton in Wings for Life. Na to smo ponosni, hkrati pa ima naš tek drugačen sijaj, ki ga teku Hop na Grad daje njegov dobrodelni namen. Podobne dobrodelne dogodke organizirajo mnoge velike bolnišnice po svetu,« pravi dr. Nina Battelino, dr. med.

»Dogodek povezujejo trije cilji: dobrodelni namen, prijetno druženje in gibanje. Prav gibanje je eno najboljših zdravil: vsakič, ko se gibamo, je naš um ostrejši. Hop na Grad je tekaški dogodek, ki ne le spodbuja k zdravemu načinu življenja, temveč tudi povezuje ljudi v dobrodelnem vzgibu in gradnji skupnosti, iz katere izhajamo,« še dodaja dr. Osredkar.

 

Vljudno vabljeni, da se teka udeležite. Povabite še svoje bližnje in prijatelje!

Klinični oddelek za otroško nefrologijo
Pediatrične klinike UKC Ljubljana.

 

 

 

BV_CerfOznake_EN15224_B