Youtube Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  (VIDEO) Nov strokovni dosežek UKC Ljubljana 9.10.2018

Mlada, aktivna ženska, ki so ji zaradi invazivnega kožnega raka amputirali nos, kar ji je povzročalo velike funkcionalne in estetske težave, si je neizmerno želela pomoči. In jo je tudi našla.

Strokovnjaki plastične, rekonstrukcijske, estetske in maksilofacialne kirurgije Kirurške klinike UKC Ljubljana so združili znanje ter z uporabo tridimenzionalnih posnetkov v mikrokirurški tehniki prvi na svetu s pomočjo 3D modela napravili nos na podlakti.

Nato so ga kot ožiljen in oživčen oblikovan del telesa prenesli na obraz.

Popolna rekonstrukcija nosu v dveh fazah je pacientki korenito spremenila življenje ter omogočila normalno vrnitev v vsakodnevni življenjski ritem. Vrhunski dosežek v mednarodnem merilu so predstavili prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., predstojnik KO za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike UKC Ljubljana, prim. Vojko Didanovič, dr. med., KO za maksilofacialno in oralno kirurgijo Kirurške klinike UKC Ljubljana, mag. Tomaž Tušar, univ. dipl. inž, AUDAX d. o. o., in Nataša Žakelj, dipl. m. s., glavna sestra, KO za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike UKC Ljubljana.

Video predstavitev si lahko ogledate na kanalu You Tube.

BV_CerfOznake_EN15224_B