Youtube Twitter   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENEGA UČINKA ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Velika obremenitev sobotnih dežurnih služb 3.12.2018

Zdravstveni dom Ljubljana je s 1. decembrom 2018 ukinil dežurne službe na Metelkovi ulici v Ljubljani, kar bo predvidoma povzročilo priliv dodatnih sto pacientov vsako soboto v Urgentni center UKC Ljubljana. To se je potrdilo že prvo soboto, ko je enoto Splošne nujne medicinske pomoči (SNMP) 1. decembra obiskalo 163 oseb, prejšnjo soboto v enakem času pa 70.

Ker smo v UKC Ljubljana pred skorajšnjim pričetkom gradbenih del 3. faze Diagnostično terapevtskega centra (DTS)  v kirurškem delu Urgence, smo vodstvu ZD Ljubljana predlagali, da upošteva pričakovani razvoj dogodkov in zamrzne ukinitev dežurne službe na Metelkovi ulici. Podaljšanje delovanja dežurne službe na Metelkovi ulici priporočamo do konca najbolj obremenjenih mesecev in ko bo znano, kakšne so posledice gradbenih posegov za redno delo na različnih aktivnostih, ki potekajo v Urgentnem centru UKC Ljubljana.

“Sedaj se pričenjajo prehladna obolenja, tudi sezona gripe, in vsi pacienti bodo skupaj počakali na pomoč v tej čakalnici. Tako prihaja do mešanja z zdravo in poškodovano populacijo, s tisto s kroničnimi boleznimi, ki jih poskušamo zaščititi  pred infektivnimi boleznimi,” je opozoril predsednik komisije za koordinacijo urgentne dejavnosti UKC Ljubljana doc. dr. Anže Kristan, ki verjame, da bodo strokovni argumenti prepričali vodstvo ZD Ljubljana, da ponovno odpre prostore na Metelkovi ulici. “Absolutno je treba razmisliti, kaj je najboljše za naše paciente. Tukaj ni prostora za zamere. Pogovori morajo teči naprej. Prepričan sem, da si bodo premislili, ko jim bomo predstavili argumente,” pričakuje Kristan.

V UKC Ljubljana pričakujemo, da bo vodstvo ZD Ljubljana upoštevalo priporočila, saj lahko v nasprotnem primeru pričakujemo (pre)veliko obremenitev prostorov in morebitno izpostavljenost sicer nepotrebnim tveganjem za paciente in zaposlene.

BV_CerfOznake_EN15224_B