Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Donacija nove črpalke za nedonošenčke 12.4.2019

Organizator 22. Bollejevega teka okrog Blejskega jezera, ki je potekal septembra 2019, je danes Ginekološki kliniki podaril črpalko za dovajanje tekočin in zdravil v žilo, ki je posebej prilagojena nedonošenčkom.
donacija1104.JPG
»V Sloveniji se vsako leto prezgodaj rodi 1400 otrok, kar je sedem odstotkov vseh novorojenčkov. Med njimi je 100 takšnih, ki ob rojstvu tehtajo manj kot kilogram. Najlažji, brez pomembnih posledic preživeli novorojenček, je tehtal komaj 370 gramov. Tako krhko življenje nujno potrebuje posebno oskrbo visoko usposobljenega medicinskega osebja in podporo sodobnih, tehnološko dovršenih aparatur. Ena izmed takšnih je črpalka za dovajanje tekočin in zdravil v žilo, ki je posebej prilagojena za nedonošenčke. S takšno črpalko so našim »za dlan velikim novorojenčkom« v Porodnišnici Ljubljana omogočili, da bodo hitreje zrasli v zdrave posameznike. Hvala vam, ker nam pomagate!« je ob prevzemu povedala dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med., vodja Enote za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov KO za perinatologijo Ginekološke klinike in predsednica Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom:

Luka Ambrožič, organizator Bollejevega teka okoli Blejskega jezera: »Ponosni in veseli smo, da smo, v okviru Bolle – Originalnega teka okrog jezera ter Poslovnega teka trojk na Bledu, uspeli zbrati dovolj sredstev za nakup črpalke za nedonošenčke. 

Naši dogodki imajo dobrodelno noto že zadnjih 20 let, odkar smo začeli organizirati ti dve prireditvi. Zdi se nam izjemno pomembno, da ob tem, ko skrbimo za svoje zdravje in občudujemo lepote obale blejskega jezera, lahko tudi pomagamo tistim, ki v danem trenutku potrebujejo pomoč skupnosti.  

Nakup tega aparata je skupni prispevek vseh udeležencev teh dveh športnih prireditev, na kar smo še posebej ponosni. Verjamemo, da bomo uspešni s prireditvama tudi v prihodnjih letih in bomo lahko še več prispevali za dober namen.

 

BV_CerfOznake_EN15224_B