Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 
  Janez Poklukar imenovan za generalnega direktorja UKC Ljubljana 11.7.2019

Svet UKC Ljubljana je na današnji seji 11. julija za generalnega direktorja UKC Ljubljana izbral Janeza Poklukarja. Izbrani kandidat potrebuje za prevzem funkcije še soglasje ministra za zdravje Aleša Šabedra. Z vodenjem osrednje slovenske bolnišnice bo začel predvidoma 1. avgusta oziroma takoj, ko se bo Svet Splošne bolnišnice Jesenice seznanil z njegovim odstopom in imenoval vršilca dolžnosti, ki bo prevzel vodenje jeseniške bolnišnice.

"Svet UKC Ljubljana je danes soglasno za generalnega direktorja imenoval Janeza Poklukarja. Sklep začne veljati z dnem soglasja ministra za zdravje. Štiriletni mandat mu priče teči 1. avgustom. Kandidat je prepričal člane sveta s svojim programom ter z izkušnjam z vodenjem zdravstvega zavoda, ki je kot prvi izšel iz finančne sanacije. Na današnjem zaslišanju je predstavil vizijo nadaljnjega dela, ki je po mnenju sveta najbolj ustrezna, nenazadnje je pokazal tudi pravo energijo. Prepričal nas je z vrsto točko tega programa, med drugim s tem, da ima zategovanje pasu svoje meje in da se namerava usmeriti tudi na trg, da ustvari višje prihodke," je po imenovanju povedal predsednik sveta Jože Golobič. 

Janez Poklukar je zaključil študij medicine leta 2004, ko se je zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. Specializacijo je zaključil leta 2010, od 2013 je vodil Internistično službo. Od leta 2014 vodi SB Jesenice.

“Zagotovo je ključno to, da sem sam zdravstveni delavec, da že pet let vodim bolnišnico, ki je bila v sanaciji in ravno z današnji dnem jeseniška bolnišnica izstopa iz finančne sanacije. Zagotovo sem v jeseniški bolnišnici pridobil številne izkušnje, ki mi bodo v pomoč v UKC Ljubljana, če bom izbran za direktorja. Glavni potencial Univerzitetnega kliničnega centra je visoko usposobljen kader, za to je treba s kadrom poiskati ustrezne rešitve na nivoju procesov v enotah in ob tem tudi v procesih med posameznimi enotami. Poznate me kot človeka, ki ne dela samo na zategovanju pasov, ampak dela tudi na prihodkih, tako da se moramo s stroko dogovoriti o novih tehnologijah, ki jih bomo pripeljali in začeli izvajati v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. V nadaljevanju je glaven tudi dialog z ZZZS-jem kot glavnim kupcem naših storitev in pa Ministrstvom za zdravje kot ustanoviteljem, ki bdi nad samim poslovanjem zavoda, nad investicijami, ki bodo ključne v naslednjih letih, in pa seveda nad zakonodajo, ki jo sprejema. Vsak dogovor med vlado in sindikati za sabo potegne tudi neke finančne učinke in tudi zadnji dogovor med sindikatom oziroma med Zbornico-zvezo in Ministrstvom za zdravje bo najverjetneje potegnil tudi neke manjše finančne posledice, ki jih bo treba v nadaljevanju uravnotežiti,“ je Janez Poklukar povedal danes pred zaslišanjem na Svetu UKC Ljubljana. 

BV_CerfOznake_EN15224_B