Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Oddelek ORL iz UKC Niš na obisku v UKC Ljubljana 27.1.2020

Konec januarja je Kliniko za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo (ORL) obiskala skupina zdravnikov in medicinskih sester iz UKC Niš. Gre za drugo največjo bolnišnico v Srbiji s 3.700 zaposlenimi, ki je s pomočjo ministrstva za zdravje Srbije kupila opremo za funkcionalno endoskopsko kirurgijo sinusov (FESS), ki jo želi v čim boljši meri zdaj uporabiti.

DSC_7267.JPG
Ob nakupu opreme v vrednosti pol milijona evrov, zdaj spremljamo njeno uporabo v UKC Ljubljana je povedal predstojnik ORL UKC Niš dr. Dušan Milisavljević. »Ljubljanski UKC je veljal že v času Jugoslavije veljal za vodilno ustanovo. Glede na predstavljene rezultate dr. Aleksandra Aničina in kolegov na kongresih, smo veseli, da nas je uspela ljubljanska klinika sprejeti. Zato bi se rad zahvalil vodstvu klinike in UKC Ljubljana, da nam tovrstne obiske omogočijo,« je povedal Milisavljević.

DSC_7281.JPG

Namen tovrstne kirurgije je minimalno invaziven poseg, saj se lahko večina opravi skozi nos. »Tako se odstranjujejo tako nosni polipi kot tudi drugi procesi. Na ta način se operira tudi tumorje lobanjskega dnakjer sodelujemo z nevrokirurgom dr. Romanom Bošnjakom,« je pojasnil predstojnik klinike ORL dr. Aleksandar Aničin. Ker gre razvoj na tem področju zelo hitro naprej, so nekaj let stare prakse hitro potrebne osvežitev in to v celotnem procesu od priprave, sterilizacije do same operacije.
 

BV_CerfOznake_EN15224_B