Linkedln Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Doc. Dr. Mateja Logar: Vikend bo pokazal, kako bo 26.3.2020

Na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 42 bolnikov z virusom COVID 19, od tega 32 bolnikov na navadnem oddelku in 10 v intenzivni enoti.

Doc. Dr. Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni pojasnjuje: “Od teh, ki so intenzivni enoti, se pri treh stanje izboljšuje in so v postopku odvajanja od ventilatorjev. Upam, da bo naslednjih dneh lahko že kdo izmed njih samostono dihal. Za enkrat poteka vse po relativno optimističnih načrtih oziroma pričakovanjih, bomo pa videli čez vikend, kakšno bo stanje in ali bo ta trend še vedno tako ugoden.”

Na vprašanje, zakaj vedno ocenjujejo trende glede na vikend,  doc. dr. Logarjeva odgovarja: “Ukrepi so bili tako postavljeni. Na kitajskem se je pokazalo, da se jim je po 12 dneh striktnih ukrepov, stanje začelo umirjati. Mi smo zdaj pri 10 dnevu in vikend bo tisti, kjer se bo pokazalo, kako bo. Nekaj ljudi je bilo namreč še v stiku odkar smo uvedli ukrepe in ti še vedno lahko zbolijo.  Po 14 dneh od uvedbe ukrepov se bo videlo,v katero smer gremo.”

Doc. Dr. Logarjeva ponovno svetuje, da se ne družimo, da ostajamo doma, da gremo v trgovino le takrat, ko je nujno, da v trgovinah čimprej opravimo nakup, predvsem pa da si umivamo oziroma razkožujemo roke. Če smo prehlajeni pa ostanimo doma.

Izjavo doc. dr. Mateje Logar najdete na povezavi: You Tube

BV_CerfOznake_EN15224_B