Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Vprašalnik o epidemiološki poizvedbi za koronavirusom (COVID-19) 22.5.2020

Na UKC Ljubljana se med pandemijo novega koronavirusa trudimo zagotoviti varno obravnavo tistih, ki so bolni, zato že na vstopu zdravstveni delavci pri vseh pacientih in obiskovalcih izvajajo preverjanje zdravstvenega stanja s pomočjo vprašalnikov, da bi prepoznali možne bolnike z okužbo z novim koronavirusom, pri katerih so potrebni posebni previdnostni ukrepi.

Vprašalnik si lahko natisnete na spodnji povezavi in ga izpolnite že pred prihodom na pregled.

Vprašalnik o epidemiološki poizvedbi za koronavirusom (COVID-19)

V skladu s 4. členom Zakona o nalezljivih boleznih ima vsakdo pravico do varstva pred nalezljivimi boleznimi in bolnišničnimi okužbami ter dolžnost varovati svoje zdravje in zdravje drugih pred temi boleznimi. Vse fizične osebe morajo v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih omogočiti opravljanje nadzorstva in izvajanje drugih ukrepov za varstvo pred nalezljivimi boleznimi.

Žal pa z veliko žalostjo ugotavljamo, da ljudje iz nam neznanih razlogov na vhodu v UKC Ljubljana navajajo neresnične podatke o svojem zdravstvenem stanju. Takšno početje je škodljivo, za nekatere naše bolnike s hudimi osnovnimi boleznimi pa tudi življenjsko ogrožajoče in zato obsojanja vredno.

Zato vse obiskovalce in paciente še enkrat naprošamo, da pri triažiranju navedejo resnične podatke. V nasprotnem primeru navajanje neresničnih podatkov v skladu s 54. členom Zakona o nalezljivih boleznih pomeni prekršek, prav tako pa bomo v skladu s 177. členom Kazenskega zakonika, ki govori o prenašanju nalezljivih bolezni, primorani kršitelje kazensko ovaditi.

Če pred pregledom že doma vsaj na eno izmed vprašanj odgovorite z da, se pred prihodom posvetujte po telefonu z izbranim zdravnikom.

Ob tem vas tudi obveščamo, da lahko zagotovimo ustrezno zdravstveno obravnavo vseh, a le, če bomo seznanjeni z vsemi potrebnimi podatki, bomo to naredili na varen način za vse naše bolnike.

Lep pozdrav,
Vodstvo UKC Ljubljana

 

BV_CerfOznake_EN15224_B