Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Sprejemi novih varovancev v domove za ostarele po 25. maju 22.5.2020

Sprejemi novih varovancev v domove za ostarele se lahko pričnejo po 25. maju, tudi v Osrednjeslovenski regiji. Časovna dinamika sprejemov mora biti v soglasju z domskim zdravnikom ter v skladu z velikostjo oddelka (sive cone), skladno z navodili Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Ob izpolnjevanju navedenih pogojev se novi sprejemi začnejo izvajati s 25. 5. 2020, če pri uporabnikih ni potrjene okužbe. Izvajalci institucionalnega varstva, v katerih so uporabniki z okužbo s COVID-19, lahko nove sprejeme organizirajo le v primeru, da zagotavljajo ustrezno vzpostavitev treh con (vzpostavljena rdeča cona). Pridobiti je treba pozitivno mnenje koordinatorjev in območno pristojnega epidemiologa glede na aktualno epidemiološko situacijo v regiji in pri izvajalcu institucionalnega varstva.

V UKC Ljubljana podpiramo aktivnosti koordinatorjev Osrednjeslovenske regije prof. dr. Simona Podnarja, dr. med. in mag. Rajka Vajda, dr. med. Več o sprejemu varovancev, delu v zavodih in aktivnostih koordinatorjev lahko izveste na spletni strani: https://www.kclj.si/socialnizavodi.

prof. dr. Simon Podnar, dr. med.
Strokovni direktor Nevrološke klinike, UKC Ljubljana

 

 

 

BV_CerfOznake_EN15224_B