Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Pacient COVID 19 v skupni čakalnici urgetnih služb 22.6.2020

Obveščeni smo bili, da je v soboto ponoči dežurno službo ZD Ljubljana v prostorih UKC Ljubljana obiskala oseba, za katero se je kasneje izkazalo, da je bila pozitivna na COVID-19. Oseba je v čakalnici nosila masko in vzdrževala varnostno razdaljo. Čakala je v skupni čakalnici, ki združuje oddelke: Službe nujne medicinske pomoči (SNMP), Internistične prve pomoči (IPP) in Urgentnega krirškega bloka. 

NIJZ bo na podlagi ocene tveganja pozval bolnike in njihove spremljevalce, ki so bili v času od sobote, 20. 6. 2020, od 22. ure do nedelje 21. 6. 2020 do 7. ure v čakalnici Urgentnega bloka UKC Ljubljana, da naj v naslednjih 14 dneh opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal (nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah …) najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika. Pri tem je pomembno, da se poleg opisa zdravstvenega stanja navede tudi obisk urgence v UKC Ljubljana v omenjenem obdobju.

Za prenos bolezni je potreben tesnejši stik (na manj kot 1,5 metra) z bolnikom, zato je verjetnost, da so se zdravstveni delavci, bolniki in njihovi spremljevalci okužili, majhna.   

BV_CerfOznake_EN15224_B