Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Nova pridobitev posteljne postaje: stroj za razkuževanje vzmetnic 10.9.2020

Na posteljni postaji so pridobili visokotlačni stroj, ki s paro pri 105 stopinjah razkuži posteljne vložke, nato pa jih še posuši. Gre za napravo, ki deluje po sodobnih standardih in zanesljivo, po vsakem čiščenju pa natisne tudi dokaz o uspešni dezinfekciji vzmetnic. S tem so razbremenili zaposlene in hkrati zmanjšali stroške vzdrževanja, saj je bil stari stroj pogosto v okvari.pralna_postaja.jpg

Posteljni vložek iz generatorja pare pride suh in je primeren za uporabo skoraj takoj po končanem procesu. Na ta način so razbremenili zaposlene, ki jim ni treba fizično čistiti vzmetnic, povečali pa tudi dnevni pretok očiščenih ležišč, saj jih je možno v približno eni uri, kolikor traja proces, očistiti kar sedem, je pojasnila Petra Drnovšek, dipl. san. inž., pomočnica vodje Službe za higieno prostorov in opreme.

Odločilnega pomena za uspešno razkuževanje je popoln odzvem zraka, stroj sam opravi vakuumski test, tako da je ob prihodu zaposlenih na delovno mesto nemudoma možno začeti z delom. Na nečisti strani vzmetnice vstavijo v pripravljena stojala, po koncu procesa pa se na čisti strani odprejo vrata in jih vzamejo ven.

Gre za prvi del prepotrebne adaptacije posteljne postaje, ki so jo začeli s strojem za dezinficiranje posteljnih vložkov, potrebujejo pa še stroj za čiščenje in dezinfekcijo posteljnih ogrodij, saj gre za zelo naporno in zamudno delo, predvsem pa ni dokazov o uspešnosti čiščenja, je povedala Irena Istenič, dipl. m. s., vodja Oskrbovalnih služb UKCL, ki je opozorila tudi, da so prostori v izjemno slabem stanju in potrebni obnove, kapacitete za oskrbo celotnega kliničnega centra pa premajhne.

BV_CerfOznake_EN15224_B