Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Centralna sterilizacija pridobila nov trikomorni dezinfektor 16.9.2020

Centralna sterilizacija, kjer izvajajo sterilizacijo kirurških inštrumentov za vse ambulante in klinične oddelke (v manjših enotah sterilizacij sami reprocesirajo tiste inštrumente, ki jih potrebujejo samo v dotičnih operacijskih dvoranah), je pridobila novo pralno linijo (trikomorni dezinfektor), sestavljeno iz treh faz:  predpranje, pranje (termodezinfekcija) in sušenje.

DSC_9969.JPG

Na ta način poskrbijo za hitrejši in varnejši obrat termodezinfekcije operacijskih tas, saj lahko že po 15 minutah, ko je prva faza zaključena in inštrumenti nadaljujejo pot v naslednjo fazo, v stroj vložijo naslednjo košaro oz. polnitev.  Ko je proces termodezinfekcije končan, po recepturi sestavijo operacijsko taso, ki gre nato v parni sterilizator.

Težave imajo še na strani parne sterilizacije, kar bo rešeno s pridobitvijo štirih novih parnih sterilizatorjev, upajo, da v roku pol leta. Trenutno imajo enega izjemno starega in dva najeta; slednja sta nadomestila dva, ki sta odpovedala lani avgusta, je pojasnila Jolanda Lampič, univ. dipl. org.

Zmogljivosti strojev, zaradi katerih so zdaj sprejeli tudi nove naloge, pa zaenkrat ne dohajajo z zadostnim številom zaposlenih, je opozorila vodja Oskrbovalnih služb Irena Istenič, dipl. m. s.

BV_CerfOznake_EN15224_B