Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  Perfuzionisti prejeli evropski certifikat Evropskega združenja perfuzionistov za kardiovaskularno kirurgijo 11.1.2021

Leta 1958, pet let za tem, ko je bila opravljena prva operacija na odprtem srcu v svetu, je bila tudi v Ljubljani opravljena prva operacija na odprtem srcu. Pri teh operacijah je nujna uporaba zunajtelesnega krvnega obtoka, ki ga  vodi perfuzionist. Z veseljem se lahko pohvalimo, da smo po dolgih letih truda in dokazovanja prejeli evropski certifikat, ki ga podeljuje Evropski združenje perfuzionistov za kardiovaskularno kirurgijo ( The European Board of Cardiovascular Perfusion).

DSC_2173.JPG

Skozi vsa leta smo perfuzionisti skupaj z kardiokirurgi sledili razvoju in novostim, zato danes delamo in sodelujemo poleg zunaj telesnega krvnega obtoka pri opreacijah na odprtem srcu in velikih krvnih žilah pri odrasli in otroški kardiokirurgiji, ter pri transplantacijah srca in pljuč. Poleg tega smo sestavni del ekipe pri vstavljanju in vodenju podpornih sistemov in sicer ECMO (zunaj telesna membranska oksigenacija), kratkotrajni in dolgotrajni levo in desno stranski podporni sistem  srcu ( LVAD, RVAD, BIVAD), in vstavljanju umetnega srca (TAH). Občasno sodelujemo tudi pri torakalnih in uroloških operacijah.

Perfuzionisti iz UKC Ljubljana smo sodelovali pri nastanku novih kardio kirurških centrov v Mariboru in Tuzli. Zadnja leta pa smo bili prisotni pri začetkih ustanavljanja ECMO centra v UKC ljubljana.