Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  (VIDEO) Ob začetku motoristične sezone 2.4.2021

Začenja se motoristična sezona, pogoji za vožnjo še niso idealni, saj je asfalt mrzel, ponekod tudi moker, udeleženci v prometu pa motoristov še ne pričakujejo. Motoristi naj se na začetek sezone tudi ustrezno pripravijo in poskrbijo tako za opremo kot tudi lastno pripravljenost.

Tudi pshifizične sposobnosti voznikov še niso tam, kjer bi morale biti, je povedala zdravnica in motoristka Lara Lenart. “Ko se po dolgi zimi vrnemo na motor, čustva ponavadi premagajo razum. Najpogosteje se ravno to konča tragično. Če se kot motoristka takih temperatur veselim, se jih kot dežurna zdravnica pogosto kar malo bojim,” je povedala.

 

Reševalec na motorju Luka Uršič je spomnil, da tudi reševalci vozijo motorje. “Od jeseni pozabijo, da sirena lahko pomeni tudi motor na nujni vožnji,” je poudaril.

V večini primerov se sicer motoristi v nesrečah poškodujejo lažje. Po besedah vodje urgentnega kirurškega bloka v UKC Ljubljana Uroša Tominca gre za udarnine, udarce v glavo, pretrese možganov in udarce v prsni koš. V manjšem delu pa gre za “zelo hude poškodbe, ki spremenijo življenje poškodovanca in njegovih bližnjih”, je poudaril Tominc. Voznike motorjev pa je pozval, naj sezono pričnejo čim bolj varno in razmislijo o tem, da “hitrost ni vse”.