Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  V DTS COVID se zdravi 116 oseb, kar je največ doslej 15.4.2021

Na DTS smo prvega pacienta sprejeli 9. novembra 2020. Do danes smo v DTS skupno obravnavali 767 pacientov. Trenutno se pri nas zdravi 116 pacientov, kar je največ do sedaj, od tega jih je 30 v enoti intenzivne terapije, priklopljenih na ventilator. 

Trenutno zdravimo paciente v petih halah, šesta je namenjena za delo osebja izven rdeče cone.

Pri nas delajo zdravniki intenzivisti, infektologi, anesteziologi, internisti, kirurgi, nevrologi, v pomoč so tudi ginekologi, dermatologi, oftalmologi; srednje in diplomirane medicinske sestre, respiratorni in lokomotorni fizioterapevti, bolničarji. Pomagajo tudi študenti medicine, zdravstvene nege, fizioterapije. 

Oddelek se ves čas prilagaja stanju epidemije, povečali smo kapacitete intenzivne terapije, prilagodili število navadnih postelj. Seveda je s tem povezano tudi premeščanje ustreznega števila kadra, kar je ob skoraj normalnem pogonu ostalih, običajnih dejavnosti UKCL izjemno zahtevno. Povečanih obremenitev zato nimajo samo delavci, ki neposredno delajo na COVID oddelkih ampak tudi tisti, ki so zaradi premeščanja sodelavcev bolj obremenjeni na matičnih oddelkih.

V DTS smo dosegli skorajšnji maksimum, tako kar se prostora tiče, kar se tiče kadra pa smo že na maksimumu. Trenutno je za delo na DTS premeščenih preko 200 zdravstvenih delavcev, odvisno od obremenitev.

Za paciente je kljub enormnim obremenitvam na DTS dobro poskrbljeno. Vsakemu pacientu posebej se posvetimo in ga zdravimo strokovno in v skladu s smernicami.

Epidemije smo naveličani tako prebivalci RS kot zdravstveni delavci. Kljub naporom pa je naša dolžnost, da opravljamo svoje delo naprej vse do konca epidemije in to bomo tudi storili.