Anyflip Instagram Twitter Youtube   
 slo 
 eng 
 
 

KLINIKE IN ODDELKI

 

PODATKI ZA PACIENTE

 

PODATKI ZA OBISKOVALCE

 

PODATKI ZA PROSTOVOLJCE

 

OBVESTILA

 

Arhiv obvestil

 

POMEMBNI KONTAKTNI PODATKI

 

PRIJAVA NEŽELENIH UČINKOV ZDRAVIL

 

POHVALE IN PRITOŽBE

 

POVEZAVE

 

STAVBE UKCL

 

RAZISKAVA MNENJA PACIENTOV

 
  "Tudi mi se veselimo kave na terasi in upamo na poletni dopust. Do takrat pa bomo opravljali svoje poslanstvo." 29.4.2021

Na oddelkih DTS se trenutno zdravi 113 pacientov s COVID-19. Od 9. novembra, ko je oddelek sprejel prvega pacienta pa do danes, smo jih skupno sprejeli že 875.

UKC_Covid19_april21_Lo_res_BLUR_056.JPG

V tem času je DTS doživel nekaj sprememb. Postali smo verjetno največji COVID oddelek v državi. Odprli smo intenzivno terapijo in povečali njene kapacitete do današnjih 34 postelj za paciente z najhujšim potekom COVID-19, tudi tiste, ki potrebujejo zunajtelesni krvni obtok. Relativno majhna, vendar pomembna enota je polintenzivni oddelek oz. intenzivna nega. Tu je 14 postelj za paciente, ki imajo zelo hud potek bolezni, vendar ne potrebujejo ventilatorja ali ga ne potrebujejo več. V treh velikih halah pa domujejo navadni oddelki, ki lahko sprejmejo do 76 pacientov. 

UKC_Covid19_april21_Lo_res_BLUR_064.JPGTrenutno deluje DTS na skoraj maksimalnih kapacitetah. 

Vsi oddelki so multidisciplinarni, saj tu paciente zdravijo zdravniki vseh obstoječih intenzivnih terapij UKCL (infektološke internistične, nevrološke, kirurške, kardiokirurške), anesteziologi in internisti, pa tudi specializanti nevrologije, kirurgije, nevrologije, dermatologije in oftalmologije. Tudi medicinske sestre so z vseh področij in medsebojno dobro sodelujejo. Seveda ne gre brez dela respiratornih in lokomotornih fizioterapevtov. V prostore vstopajo tudi radiološki inženirji in poskrbijo za slikovno diagnostiko.UKC_Covid19_april21_Lo_res_BLUR_079.JPG

Tako obsežen oddelek ne more delovati brez bolničarjev, čistilk, administratork. 

DTS deluje zaradi požrtvovalnega dela ljudi, ki so tukaj zaposleni. Čeprav je v državi čutiti umirjanje razmer, delo na COVID oddelkih teče dalje z istim tempom. In tako bo še nekaj časa. Tudi mi se veselimo kave na terasi in upamo na poletni dopust. Do takrat pa bomo opravljali svoje poslanstvo.

UKC_Covid19_april21_Lo_res_BLUR_101.JPG

Oddelek Vrazov trg

Foto Matej Povše

PRENESI FOTOGRAFIJE